Annonce
Annonce

Den rigtige outsourcing strategi findes ikke

Pressefoto: Marianne Horstmann, Senior Vice President, IT Outsourcing og Services, Atea. Fold sammen
Læs mere

Optimal outsourcing handler om at finde et it-setup, der sikrer det optimale output for den enkelte virksomhed

Sponsoreret af Atea

Mange virksomheder erkender i disse år, at strategisk outsourcing af it er vejen frem. Hvis de vil fremtidssikre virksomheden, handler det om at stille krav til kvalitet og sikkerhed og samtidig balancere omkostningerne til drift og vedligeholdelse. Men hvordan afgør man hvilke dele af forretningen, der giver større værdi at føre i skyen? Og hvordan afdækker man i det hele taget cloud-potentialet for virksomheden? Spørgsmålene er ganske simple, men digitaliseringsrejsen er langt fra entydig: ”Den rigtige strategi for outsourcing findes ikke,” lyder det fra Atea, der har specialiseret sig i it-infrastruktur.

”Hastigheden af forandringer inden for it er ekstrem høj i disse år og kun opadgående, så det er umuligt at tage klippefaste beslutninger. Derfor handler det heller ikke bare om at få it ud af kælderen og op i skyen. De fleste vælger at lægge hele eller dele af it-infrastrukturen i skyen, fordi de er tvunget til at vurdere, hvilke omkostninger de kan reducere, og hvor risikoen for at tage investeringen er mindst,” siger Marianne Horstmann, Senior Vice President, IT Outsourcing & Services, Atea.

Læs hvordan Atea sammen med Microsoft og Citrix skabte en skræddersyet cloud-løsning

Ifølge Atea kan det være en kompleks, kostbar og tidskrævende proces at flytte en række eksisterende opgaver, løsninger og data fra lokale datacentre til cloud-ydelser. Nogle typer it-opgaver som f.eks. fildeling, kontorpakker og CRM (customer relationship management) kan i princippet flyttes til cloud-miljøet uden de store problemer, men når det gælder skræddersyede opgaver, skal it-organisationen ændre eller omskrive programmer og løsninger for at kunne flytte dem til cloud-miljøet. Derfor ser man sjældent et 100 procent skifte fra at drive alt it selv til at flytte det hele ud i skyen.

Monitorering og cloud-mapping
De fleste vælger at mikse infrastrukturer i et hybrid it-setup, enten i en overgangsfase eller som en permanent løsning. Det springende punkt er derfor blandingsforholdet, og hvor virksomheden lægger deres workloads mest ideelt. ”Når vi monitorerer en kundes infrastruktur, får vi f.eks. indblik i, om der er store periodiske udsving, der belaster it-systemerne. Er der f.eks. mere end dobbelt så stor aktivitet i december end i resten af året, kan det måske være en cloud-løsning, hvor man kun betaler for den ekstreme performance i den periode. Vi laver også en cloud-mapping, hvor vi får klarhed over, hvilke services der er optimale at lægge ud i skyen. Hvordan kortene end blandes, vil vi altid starte med en analyse af infrastrukturen i dag og vurdere, hvor virksomheden befinder sig, hvilke strategier der foreligger, og hvilke udfordringer man står med. Det svarer til at lave en formueinvestering på baggrund af en analyse og vurdering af markedet for at finde ud af, hvordan man kan sprede sin risiko mest optimalt” siger Marianne Horstmann.

Vil man fremskynde innovation og leve op til nye og øgede krav fra både markedet og virksomheden selv, er mange virksomheder således nødt til at organisere it-afdelingen i flere spor.

Læs mere om it afdelingen som forsvandt

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Strategisk Outsourcing'. Se alle artikler her