Annonce
Annonce

Den digitale fremtid er her!

billede

Digital markedsføring er ikke længere en fremtidsvision – det er dagens standard for frontløberne blandt de succesfulde virksomheder. 2016 bliver året, hvor de digitale trends for alvor kommer til udtryk.

Hvor markedsføring tidligere var baseret på indsamling og analyse af data – processer, der nemt tager ugevis – stiller dagens kunder helt andre former for forventninger. Forventninger, der med de bedste værktøjer på markedet er i stand til at blive indfriet takket være ultrahurtige dataindsamlingsmetoder, der nærmer sig realtid. Men det hele er ikke meget værd, med mindre resten af organisationen også er gearet til at håndtere og behandle resultaterne af de lynhurtige digitale processer. 2016 bliver for alvor året, hvor de digitale trends holder sit indtog i dansk erhvervsliv.

Mange muligheder at vælge imellem
Især for de lidt større virksomheder findes der mange værktøjer at vælge imellem for den marketingsansvarlige, og det kan være svært at vælge. Især da det stort set altid er forbundet med betydelige omkostninger af både økonomisk og mandskabsmæssig karakter at skifte/implementere nye digitale værktøjer. Heldigvis er der mange gode råd at hente rundt omkring i både ind- og udland.
Eksempelvis har atcore samlet ”10 digitale tiltag marketingsansvarlige skal forholde sig til i fremtiden”, som nemt kan findes i deres fulde ordlyd på virksomhedens danske hjemmeside.
Eksempelvis handler big data ikke (som de fleste nok mener) om at indsamle store datamængder, men om at bruge dem optimalt. I virkeligheden har langt de fleste virksomheder særdeles store datamængder til rådighed – faktisk langt flere end de er i stand til at ”fordøje” med almindelige værktøjer. Men først og fremmest handler det om at have en plan for, hvad man vil med de enorme datamængder, man meget hurtigt kan samle sammen. En sådan plan skal tage højde for den kendsgerning at data kan føre til information og at information kan føre til viden. Mens data i sig selv er stort set uanvendelige.

Det sker online
End ikke det offentlige Danmark kan længere kontaktes ”analogt”, for verden er i sandhed rykket online. Hvor man i ”gamle dage” (dvs. for få år siden) havde den holdning, at enhver virksomhed naturligvis (også) skulle være til stede i cyberspace med en hjemmeside fyldt med relevant information, er det i dag lang fra nok.
Online kampagner, sociale medier og blogs er bedrøveligt nok endnu ukendte begreber i mange virksomheder, men ikke desto mindre er det via disse medier nutidens digitale nomader – og dermed i høj grad de kunder, som de fleste virksomheder gerne vil i kontakt med, kommunikerer.
Sociale medier – og i et vist omfang blogs – er de medier, som kunder, der har behov for at slippe af med deres frustrationer over et produkt eller en producent, i dag anvender. Og de er ikke alene. For de selv samme medier studeres flittigt af potentielle kunder – og har man læst noget negativt om et produkt eller en producent går man i en stor bue uden om vedkommende.
Det indebærer desværre også at disse medier kan skabe grobund for hade- og smædekampagner uden hold i virkeligheden – derfor er det så fantastisk vigtigt at forholde sig til anvendelsen af, og indholdet på, disse medier.

Kunden er konge
En forslidt overskrift? Muligvis! Men en sandhed som rigtigt mange fremsynede og succesfulde virksomheder i dag har taget til sig som et uigendriveligt faktum.
Prøv et øjeblik at skæve til bilindustrien. Når man går hen til en bilforhandler bliver man præsenteret for en lang række modeller, motorer, karrosserifarver, tilbehørspakker, ekstra tilbehør med videre. Naturligvis har forhandleren ikke alle disse ufatteligt mange modelvarianter stående ude på lageret – hver enkelt bil produceres efter den individuelle kundes ønske. Hvorfor? Fordi kunder forventer individuelle oplevelser. Og det uanset om man køber ny bil eller et par nye sko – for nu at udtrykke det lidt firkantet.

På nippet til en ny kommunikationsrevolution
Ifølge Digital Works står vi på nippet af en ny kommunikationsrevolution i form af virtual reality (VR) – en teknologi, der har været skrevet meget om gennem flere år. Ikke desto mindre rummer VR et meget stort potentiale for at ændre hele vores måde at kommunikere på, hvor annoncører kan realisere marketingafdelingernes hedeste drømme med 360 graders videoer. Hvem taler om story telling?