Annonce
Annonce

Deloitte byder op til dans

PR foto: Deloitte Fold sammen
Læs mere

Diversitet er at invitere folk til festen. Inklusion er at få dem til at danse. Sådan stod der i februar-udgaven af Harvard Business Review. Budskabet matcher Deloittes strategi.

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Kvinder og Ledelse'. Se alle artikler her

Af Katrine Krebs

”Diversitet bliver kun god business, hvis virksomhederne formår at skabe inklusion. Det er ikke nok at ansætte flere kvinder og minoriteter. Virksomhedskulturen skal også få potentialet udfoldet,” mener Signe Gro Jensen, Head of Organisational Development hos Deloitte i Danmark.

Her har de vendt blikket indad og taget en lang række initiativer, for at det sker.

”Vi har brug for forskellighed internt, så vi kan matche vores kunder, der er meget forskellige, og det er derfor forskelligt, hvem de connecter med. Det er vigtigt, vi ikke afskærer os fra nogen,” siger Dorthe Keilberg.

Hun er partner i Deloitte Consulting og kommer som ingeniør selv med en anderledes baggrund.

Minimum 30 procent skal til
For Dorthe Keilberg er det vigtigste at være opmærksom på dem, der ikke er som flertallet. De føler sig ikke tilpas i en gruppe, hvis der er for få som dem selv. Signe Gro Jensen supplerer:

”Undersøgelser viser, at når underrepræsenterede grupper udgør 30 procent af et fællesskab, begynder de at kunne påvirke og udøve reel indflydelse. Deloitte har i dag fire procent kvindelige indehavere og 12 procent partnere. Derfor har vi besluttet at gøre en ekstraordinær indsats i forhold til køn”.

Netværk baner vej til toppen
”Kvinder bygger primært netværk med kvinder, og mænd med mænd. Det giver nogle udfordringer i forhold til rekruttering på seniorniveau, der ofte sker på baggrund af relationer. Typisk er kandidater også afhængig er en eller flere seniorpartneres opbakning for at komme til tops,” fortæller Signe Gro Jensen.

Deloitte tilstræber derfor, at ansættelser sker ud fra strukturerende rammer fremfor netværk. Desuden kobler de på tværs, så mandlige seniorledere får ansvar for at hjælpe talentfulde, unge kvinder frem.

”Mænd kan afholde sig fra at påtage sig en sponsorrolle over for unge kvinder, men ved at sætte tingene i system og give dem ansvar for konkrete opgaver, kommer vi ud over det,” forklarer Signe Gro Jensen.

Ingen er supermennesker
For partner Dorthe Keilberg handler det også om at italesætte udfordringer:

”Engang var det tabu at tale om konsekvensen af usund livsstil. Men vi er nødt til tale om at privatlivets indflydelse på arbejdet. Ingen er supermennesker! Småbørnsfamilier skal have hjælp for at kunne skabe en god balance mellem karrieren og familien.

Alt for mange kvinder smutter før forfremmelser på grund af fejlantagelser, om hvad der kan lade sig gøre og ikke lade sig gøre. Derfor skal vi turde tale mere åbent, blandt andet om hvordan familier arrangerer sig, mens børnene er små”.

 

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Kvinder og Ledelse'. Se alle artikler her