De fede partytricks skiller Talisman ud

Hvem vil være som de andre? Bare falde i med mængden og løbe om kap på de samme vilkår? Overraskende mange fristes man til at sige, hvis man kaster et hurtigt blik på den etablerede store mellemklasse. Stramme designs går hånd i hånd med de samme uopfindsomme udstyrstilføjelser.

I Frankrig har et hold ingeniører dog tænkt ud af boksen. Over en stærk kaffe og smørcroissanter har de talt sig frem til en bil, der er mere fransk end den er konform. En bil der tør gå nye veje og gøre tingene anderledes, end man gør det på den tyske side af Rhinen. Resultatet hedder Talisman. Renault Talisman.

Man ser det allerede når den triller ud i rampelyset. Renaults designere har, ved hjælp af markante LED-lysstriber, skabt et design, der ikke forsøger at gemme sig i mængden. Talisman skriger ”se mig” uden at falde for fristelsen til at blive overgearet og larmende i sit udtryk.

Men det er under det markante ydre, de største landvindinger har fundet sted. Tag f.eks. Renaults 4Control system. Det er et firehjulsstyringssystem, hvor baghjulene også kan dreje. Det er ikke meget, men med hastigheder der matcher almindelig bykørsel, drejer de marginalt modsat af forhjulene, og ved landevejshastigheder og derover drejer de marginalt med. Det betyder, at ved bykørsel, hvor du har mange snævre kurver og parkeringsmanøvrer, gør systemet Talisman lige så manøvredygtig som den to bilklasser mindre Renault Clio. Det kan synes fjollet, men det er effektfuldt og enhver, der har forsøgt at parkere en stor mellemklassebil i Københavns centrum, vil kunne se den geniale pointe. På landevej og motorvej drejer hjulene en anelse med, og det giver en langt højere grad af stabilitet ved højere hastigheder og især på lange ture, gør det kørslen markant mere afslappet.

Men det er på kabineoplevelsen, at Talisman lægger sig mest i selen for at gøre tingene anderledes. Den store centralt placerede infotainmentskærm står på højkant i stedet for på tværs – som synes at være den ureflekterede norm i segmentet. Det giver nogle mere fleksible muligheder i forhold til menuopbygning og navigation. Renault har derudover gjort sig umage for at give dig de bedste muligheder for at føle dig hjemme i kabinen. En detalje, som muligheden for at vælge en lang række forskellige farver til kabinelyset, kan måske synes banal, men det giver bilen karakter. Er du i dit halvlumre hjørne, kan du svøbe kabinen i et blidt rødt lys og vælger du den grønne farve, får det hele et skær af lastrummet på en stor Chinook militærhelikopter – set gennem en Navy Seals infrarøde briller.
Renault har også tilføjet en gedigen massagefunktion i førersædet, hvor både lænd og rygmuskulatur kan få en seriøs omgang æltning. En funktion vi kender fra luksussegmentet, men som sjældent udbydes i den store mellemklasse. Det er et resultat af Renaults ambition om både at være anderledes, men nok så vigtigt også deres ambition om at demokratisere udstyrselementer, så flere får mulighed for at opleve udstyr som firehjulstyring og massage i sæderne.

Det lyder måske en anelse påtaget og politisk korrekt, men Talisman lykkedes faktisk med at demokratisere en lang række luksuselementer og levere det i en anderledes pakke. Nuvel – en del af det er ekstraudstyr, men det koster mindre i Talisman og mere værdi for pengene, er essensen af filosofien, om at demokratisere udstyret. Læg dertil bilens talenter som det modige og anderledes valg og Talisman leverer en dragende pakke, hvor dens fede partytricks og funky design skiller den ud fra rækken af konforme grå jakkesæt i den store firmabilsklasse.

Læs mere om den nye Renault Talisman her

Annoncørbetalt indhold (native indhold) er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media PartnerLab og en annoncør. Berlingske Medias uafhængige redaktioner har intet at gøre med udarbejdelsen af dette indhold.