Annonce
Annonce

De 4 skridt mod digital transformation

billede

Koblingen mellem forretningen, kunderne og de teknologiske muligheder provokerer betydelige ændringer i den måde vi arbejder, kommunikerer og sælger på. Dette har givet anledning til både nye muligheder, men også nye udfordringer.

Fremtidens vindere forstår at koble forretningen med teknologi og kundeforståelse. Udgangspunktet er at sætte sin digitale tilgang i en forretningsmæssig kontekst. Virksomheder som adaptere den nye digitale virkelighed opnår større lønsomhed hurtigt.

Fakta:
Selskaber som har adopteret den digitale transformation udkonkurrerer alle andre virksomheder.  Disse er i gennemsnit 26 % mere profitable end deres industri konkurrenter og genererer 9 % flere indtægter gennem deres ansatte og fysiske aktiver. ( Kilde: MIT’s Center for Digital Business 2015).

Det er ikke ”Rocket science” men en kulturel rejse, som handler om at kende sin målgruppe og om, hvordan man kan påvirke en digital købsbeslutning positivt. For at nå dertil må man kunne mobilisere forandringen i organisationen. Det er lederskab - ikke teknologien, der skaber succesfuld digital transformation.  Siger Lars Bo Haber Petersen, Senior Director Digital Transformation Atcore, og forsætter med at beskrive de 4 vigtigste faser for succesfuld digital transformation.

Fakta:
78 % af respondenterne mener at, digital transformation bliver afgørende for deres organisationer inden for de næste to år. Men 63 % sagde, at tempoet i den teknologiske udvikling i deres organisation er for langsom. (Kilde: MIT’s Center for
Digital Business 2015)

Fase 1: Evaluer din virksomheds nuværende digitale formåen
For at kunne sætte en retning for den digitale transformation, skal virksomheden vurdere sin digitale tilstedeværelse på en række parametre. Lav en revision af de eksisterende indsatser, infrastrukturer, digitale tendenser i markedet for at vurdere parathed og for at identificere forretnings-potentialet. 9 ud af 10 gange vil man efter denne analyse kunne effektuere ”quick wins” og dermed finansiere den digitale transformationsøvelse.

Fase 2: Forstå kundernes behov
Digitale muligheder har ændret kundernes adfærd. Kunder er mindre loyale. Kunden har i sin købsrejse nye og flere touchpoints med virksomheden, og understøttes kundens behov ikke tilstrækkeligt i blot èt af disse touch points vil det påvirke opfattelsen af brandet. Derfor er det vitalt at forstå kundernes digitale behov, og hvordan behovene understøttes i de forskellige touch points, der indgår købsrejsen.
Afdækning af kundens købsrejse er en datadrevet proces. Det en ”out-side-in” proces hvor kundens behov og adfærd kortlægges, set udelukkende fra kundens eget perspektiv.

Fakta:
70 % købs erfaring baseres på, hvordan kunden føler, at de bliver behandlet.
(Kilde: McKinsey)

Fase 3: Den målrettede kommunikation understøttes af nye IT formater
Den fremtidige brug af teknologier er forretningskritisk i forhold til at kommunikere relevant med kunderne på tværs af købsrejsen.

1. Har I teknologier der understøtter behovet for personaliseret kommunikation, automatiseret kommunikation og data drevet kommunikation? Dette er vigtig da blandt andet automatiseret kommunikation hurtigt vil skabe effektiviseringer og nye indkomststrømme.
2. Er jeres teknologier koblet rigtigt sammen i forhold til at understøtte sømløs kommunikation på tværs af kunderejsen?

Fakta:
75 % af virksomheder, der anvender marketing automation opnår ROI på bare 12 måneder.(Kilde: Fokus Research, 2013).

Fase 4: Lav et roadmap, og brug det som et prioriterings værktøj
De nye indsigter på tværs af forretningen, kunderne og teknologier skal ende op i et roadmap. En prioriteret, ressource allokeret og kundecenteret handlingsplan der er retningsangivende for relevant kommunikation på tværs af kunden rejsen.
Den digitale transformation er en rejse, ikke en destination. Det er et mål, som hele tiden er i bevægelse. Der er således brug for konstant evaluering og opdatering af kunderejsen, touch points og roadmap.