SPONSERET INDHOLD

Butiksmægler afslører: Sådan fik vi Uniqlo til at åbne en butik i København

Den japanske tøjgigant Uniqlo har åbnet en kæmpe butik på Strøget i København. Men hvordan får man overbevist et internationalt megabrand om at slå sig ned i Danmark?

Åbningen af Danmarks første Uniqlo i fredags blev lidt af et tilløbsstykke. (Foto: Uniqlo) Fold sammen
Læs mere

Går man en tur ned ad Strøget i København, vil man blive mødt af flagship-butikker for internationale brands som Zara og H&M. Og 5. april i år er der kommet endnu et tøjimperium til, nemlig japanske Uniqlo, som er en af verdens tre største tøjkæder. Uniqlo er flyttet ind det historiske Louises Hus på Vimmelskaftet 38, hvor fashion-elskere kan boltre sig på hele 1.400 kvadratmeter.

Med sit stilrene design, styles i enkle snit, kvalitetsmaterialer og ikke mindst priser, der matcher H&M og Zara, kandiderer Uniqlo til at blive danskeres nye tøj-darling, og at dømme efter interessen på åbningsdagen, hvor butikkens tre etager var proppet med købelystne besøgende, er Uniqlo kommet for at blive.

Krævende matchmaking
Det synes altså helt oplagt, at den populære tøjkæde skulle slå sig ned i København. Men vores hovedstad stod langt fra øverst på listen, da Uniqlo skulle udvide deres imperium. Det fortæller Henrik Lund. Han er senior advisor i butiksmæglerfirmaet Absalon & Co., der står bag formidlingen af langt de fleste butikker i hovedstaden, og som i 2018 blandt andet også har skaffet brands som Jimmy Choo, Libratone og Cartier til København. Sidstnævnte åbner senere i 2019.

»Da Uniqlo åbnede, var det resultatet af årelange forhandlinger og matchmaking på højeste plan«, fortæller Henrik Lund om arbejdet med at få Uniqlo til København.

Butikken blev indviet efter alle japanske forskrifter. (Foto: Uniqlo) Fold sammen
Læs mere

Ifølge Henrik Lund har mange en fejlagtig forestilling om, at København er superattraktiv for internationale brands, men sagen er, at mange af de store firmaer skal nødes og overtales til at slå sig ned i vores hovedstad.

»Mange tror, de internationale brands står i kø for at etablere sig i København – men det gør de ikke. Meget langt fra, faktisk. Internationale brands kommer ikke af sig selv; dem skal man ud at hente. Hvis vi som mæglere skal tiltrække de store brands, kræver det et kæmpe benarbejde. Vi er nødt til konstant at researche på markedet og rejse ud i verden til diverse mode-, møbel og madmesser for at følge tendenserne og møde folk«.

Grevinde Danners hattebutik
En vigtig del af mæglerarbejdet handler om at skabe og pleje relationer, fortæller Henrik Lund.

»Det er vigtigt, at vi opbygger en god relation til de forskellige brands, og når så den rigtige butik viser sig, skal vi være klar til at matche behovet. Det nytter ikke bare at stå med et »til leje«-skilt. Der stilles meget højere krav til både lejemålet og lejerne, end der gjorde for år tilbage«.

Også Uniqlos ejer Tadashi Yanai var meget specifik med sine ønsker for sin københavnske butik, og først da den smukke ejendom Louises Hus dukkede op, slog han til. Tadashi Yanai har nemlig en forkærlighed for historiske bygninger og har blandt andet åbnet butik i en gammel guldfabrik i Paris’ Marais-kvarter. Louises Hus husede tilbage i 1840’erne en mode- og hatteforretning. Geschæften blev drevet af Louise Rasmussen, som senere blev til Grevinde Danner, da hun blev gift med kong Frederik VII.

Turister vil se noget nyt
Henrik Lund understreger, hvor vigtigt det er for København at kunne tiltrække »de store spillere«.

»Det er væsentligt for byens økonomi, at Københavns butikker bliver fyldt op med brands og koncepter, der appellerer til udenlandske turister, og at andre besøgende ser butikker, de ikke har i provinsens shoppingcentre«, vurderer Henrik Lund.

Nu kan modeelskere boltre sig på 1.400 kvadratmeter i Uniqlos nye strøgbutik. (Foto: Berlingske Media PartnerLab) Fold sammen
Læs mere

Senest er Absalon og Co. blevet partner i netværket The International Retail Network, en sammenslutning af uafhængige, europæiske butiksmæglere, der hjælper hinanden med at matche lejere og udlejere.

»Det betyder, at vi fx kan tilbyde skandinaviske brands, der gerne vil til London eller Spanien, en god partner, som vil arbejde hårdt for at finde det rigtige lejemål til dem«.

Med åbningen af Uniqlo på Strøget forleden blev en af Absalon & Co. store delmål nået. Nu mangler de bare at få overbevist Apple om at etablere sig i byen. Og det er tæt på at lykkes, siger Henrik Lund håbefuldt.

Dette indhold er produceret af Berlingske Media i samarbejde med en annoncør. Berlingske Medias uafhængige redaktioner har intet at gøre med udarbejdelsen af indholdet.