Annonce
Annonce

Brugervenligt ERP baseret på standardløsninger

Trenden har været, at ERP-systemet skulle favne hele virksomheden og alle dens processer, men systemerne kan blive for store. Hos den danske ERP-leverandør Norriq er tilgangen at slanke og fokusere på standardløsninger. Dermed undgår man at bygge store og dyre systemer, som brugerne ikke føler sig hjemme i.

billede
Direktør i Norriq, Bo Martinsen Fold sammen
Læs mere

Ideen om et altfavnende ERP-system, der integrerer virksomhedens processer i ét system er god. Den holder bare ikke i virkeligheden. Sådan lyder det fra Norriq, der har succes med at implementere enkle ERP-systemer baseret på standardløsninger.

Den traditionelle måde at købe et ERP-system på er, at man kortlægger sine forretningsprocesser og dernæst finder det system, der passer bedst. Dernæst begynder tilpasningerne, og her går det ofte galt.

”Eksempelvis har man et kartotek over en række personer. Dette vil man så have med over i det nye ERP-system, og man begynder at programmere et modul, der kan håndtere det. Problemet er, at det kan tage hundredvis af timer til 1.200 kr. Dernæst får man et modul, der ikke er mere brugervenligt end et billigt eller gratis CRM-system som man kunne finde på nettet,” fortæller direktør i Norriq, Bo Martinsen.

Næste problem er, at det nyudviklede modul skal serviceres. Det bliver vanskeligt, fordi man har bundet sig til en specialløsning hos én leverandør.

”Det er jo ikke brugervenligt at arbejde i et ERP-system. Og hvis brugerne ikke er med, så når vi ingen vejne. Derfor er vores filosofi at gøre det anderledes,” siger Bo Martinsen.

Det gør Norriq blandet andet ved at stille spørgsmålstegn ved, hvilke opgaver, der skal løses af hvilke systemer, og ved at sætte slutbrugeren i centrum.

”Vores erfaring er, at kunden opnår den største værdi ved, at vi sammen udfordrer deres processer og tilpasser dem et sæt standartløsninger. Det reducerer kompleksitet, skaber hurtigere værdi og giver kunden meget mere handlefrihed,” siger Bo Martinsen.