SPONSERET INDHOLD

Brug din fyreseddel som løftestang til nyt job

Selv om en fyreseddel er en kedelig måde at forlade et job på, så kan det også være begyndelsen til en ny karriere. For Katja Greve lykkedes det at finde et nyt job på kun fem måneder.

Arkivfoto Scanpix Fold sammen
Læs mere

Den fyreseddel var bare det, der ikke skulle ske: Katja Greve vidste, at den kunne komme, for det projekt, hun skulle have været proceskoordinator på, var i stedet blevet lukket ned. Hendes to foregående ansættelser var begge efter kort tid endt med fyresedler – fordi afdelingerne, hun var ansat i, blev lukket ned. Nu stod hun for tredje gang til at miste sit job uden egen skyld.

”Jeg blev temmelig frustreret, men fik det råd hos Ase at gå ind i et outplacementforløb,” fortæller hun. Som medlem af Fagforeningen Ase Lønmodtager blev Katja Greve tilbudt outplacementrådgivning, og det gav resultat: I dag, fem måneder efter fyringen, er Kajta Greve i arbejde igen.

”Selvfølgelig har det været et hårdt forløb; det er altid hårdt at kulegrave sig selv, for det er jo ikke alt, du opdager, som er lige kønt. Men Ases rådgiver var god til at vise mig, hvad jeg kunne lære undervejs,” fortæller Katja Greve. ”Hun var også god til at sige: ”Ro på, du har tid til at vente på, at der kommer et job, du gerne vil have”, og hun var god til at hjælpe med CV og ansøgninger, så der blev spartlet noget energi ind i dem.”

Resultatet blev fire tilbud om jobsamtaler på 24 ansøgninger, og et nyt fast job – som kvalitetsinspektør hos Siemens Wind Power. Med en baggrund som bankrådgiver kom Sinna Hedevang for tre år siden til Ase og beskæftiger sig i dag med karriererådgivning og outplacement. De, som ønsker karriererådgivning og outplacement er ikke bare medlemmer, som er blevet fyret, men også folk som ønsker at komme videre i deres karriere.

”Det sker, at folk kontakter os om karrieresparring og vil have hjælp med en ansøgning om et andet job, og så kan vi gøre dem opmærksom på muligheden for et egentligt outplacementforløb,” fortæller hun.

Og der kan være mange grunde til, at folk gerne vil videre i karrieren, men meget ofte handler det om, at man ikke arbejder godt sammen med sin chef, eller at chefen ikke kan se de kompetencer, man selv synes, man har, og derfor ikke vil lade én avancere.

”Det hører vi rigtig tit,” siger Sinna Hedevang.

Brug netværket
Rent lavpraktisk foregår outplacementforløb ved møder, ansigt til ansigt, med en rådgiver.

”Vi taler om ønskerne, vi laver en personlighedsanalyse, jeg taler med dem om, hvordan man gør ansøgninger skarpe og målrettede, så de skaffer én en jobsamtale. Det kan også ske, at vi taler om ting som kropsprog og påklædning,” fortæller Sinna Hedevang.

Netværk er et andet emne, rådgiveren vil tage op. Folk får vejledning i at bruge LinkedIn, og råd om hvordan man kan trække på sit netværk.

”Man kan bede folk i sit netværk om et godt råd, for eksempel om hvem man skal kontakte, hvis man gerne vil høre om jobmuligheder i en bestemt virksomhed. Alle kan lide at blive spurgt til råds, og ved at spørge på den måde, bringer man ikke sine bekendte i forlegenhed, som hvis man direkte spurgte dem om et job,” siger Sinna Hedevang.

Endelig skal man nogle gange også tale videreuddannelse, og i nogle tilfælde skal der ligefrem fuldtidsuddannelse til, hvis folk vil virkeliggøre et bestemt karrieremål.

”Så kan vi også rådgive dem om, hvordan det økonomiske scenario ser ud hvis de siger deres job op for at læse tre år på SU,” siger Sinna Hedevang.

 

Sponsoreret af Ase

 

Dette indhold er produceret af Berlingske Media i samarbejde med en annoncør. Berlingske Medias uafhængige redaktioner har intet at gøre med udarbejdelsen af indholdet.