Annonce
Annonce

Bog-nyt: Find inspiration til alternativ ledelse her

Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

Lederne har samlet en håndfuld nye og aktuelle bøger der tager emnet ledelse under behandling. Der er masser af ny inspiration at hente og her præsenteres 3 gode indspark fra Ledernes topliste.

Af Peter Aagaard Nielsen

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Moderne Ledelse'. Se alle artikler her

1. bog: Jytte fra Marketing er desværre gået for i dag
Sæt dig godt til rette. Du skal præsenteres for Joe and the Juices famøse omsætningsknap, du skal lære, hvordan mennesker bogstavelig talt beregner risiko som omvandrende kalkuner, hvorfor en guitarkasse er verdens bedste scoretrick, hvorfor Prince aldrig nåede at få lavet et testamente og så skal du også runde Justin Biebers beviselige effekt på den gennemsnitlige amerikaners kolesteroltal.

Morten Münster giver en håndsrækning til ledere og medarbejdere, der leder efter alternativer til de gængse virkemidler, når det gælder adfærdsdesign.

I bogen bliver de seneste 40 års forskning i menneskers adfærd omsat til en lettilgængelig metode i fire trin. Du får her en evidensbaseret tilgang til at ændre adfærd. For mennesker i den virkelige verden opfører sig sjældent som de mennesker, vi bygger strategier til.

  • Morten Münster
  • Jytte fra Marketing er desværre gået for i dag – Sådan bruger du adfærdsdesign til at skabe forandringer i den virkelige verden
  • Gyldendal Business 300,00 kr.

2. bog: Erhvervsretorik - Når tale er guld
I klassisk økonomi afhænger dit udbytte af din investering. Investeringen kan du se i kroner og ører og udbyttet ligeså. Erhvervsfolk har stort fokus på vækst, men de overser og udnytter ofte ikke det potentielt stærkeste aktiv, de har til rådighed: deres tid og tale. Mette Højen er cand.mag. i retorik fra Københavns Universitet, trompetist og ejer af firmaet Erhvervsretorik. Og for hende er der ingen tvivl om, at veltalenhed er mest oversete ledelsesværktøj i erhvervslivet.

Med stor præcision og glimt i øjet sætter Mette Højen i denne bog fingeren på erhvervslivets retoriske uvaner og viser, hvordan ledere og virksomheder med få retoriske greb og fokuseret træning kan få meget mere ud af deres taler, møder og præsentationer.

Hendes kometkarriere i rådgiverbranchen viser med al tydelighed, at hun med sin originale og innovative tilgang har ramt plet. Hun er at finde på Berlingske Business Talent 100-liste over unge erhvervstalenter og hendes kundeportefølje tæller sværvægtere som McDonald’s, Nordea, EKF Danmarks Eksportkredit og Bruun & Hjejle Advokater.

  • Mette Højen
  • Erhvervsretorik – Når tale er guld
  • Akademisk Forlag 349,95 kr.

3. bog: Når talent forpligter
Talent tabes. Ikke bare på fodboldbanen eller i elitesvømmernes bassin, men også i erhvervslivet – og i samfundet – hvor en målstyret præstationskultur ofte dominerer. Sammen med en lang række af Danmarks absolut bedste sportsfolk undersøger Helle Hedegaard Hein og Mads Davidsen, hvad der skaber motivation, og hvad det har af konsekvenser, når motivationen ikke stimuleres.

Der er mange paralleller fra sportens verden til ledelsesfeltet, hvor der ofte ledes ud fra et præstationsparadigme. I bogen kan du få inspiration til at tænke i et motivationsparadigme i stedet.

  • Helle Hedegaard Hein og Mads Davidsen
  • Når talent forpligter
  • Gyldendal Business 350,00 kr.

Læs flere omtaler af aktuelle ledelsesbøger på Ledernes hjemmeside

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Moderne Ledelse'. Se alle artikler her