Blogger: Miniferie i Malmø og Skåne - det skal du opleve

Den danske mad- og livsstilsblogger Ann-Christine Brandt har et særdeles godt øje og stor kærlighed til Sverige. Ikke mindst til Malmø og Skåne, som hun ofte besøger både alene og med sin familie. Her giver hun sit bud på, hvad man skal opleve i byen – både med og uden børn.

Topbillede
Ann-Christine Hellerup Brandt er mad og livsstilsblogger på Valdemarsro.dk, og er derudover flittig gæst i Sverige på både dagsture og forlængede weekender. Privatfoto. Fold sammen
Læs mere

Malmø ligger lige på anden side af Øresund, og det tager kun den korte tur over broen, før man er i byen, der har været gennem en rivende udvikling de seneste år. Malmø er en spændende by, ideel til både endagsture med børnene, og til den romantiske forlængede weekend.

Gode madoplevelser er i høj kurs, når vi rejser og her er Malmø virkelig godt med på madsiden. Vi præsenteres for lokale råvarer, dagligt skiftende menukort og den svenske fortolkning af det nye nordiske køkken, som præger mange af de dejlige madoplevelser, vi havde på vores weekend i det svenske. Prisniveauet i Malmø ligger lidt lavere, end vi er vant til – her er virkelig god kvalitet og skønne spiseoplevelser for pengene. Er man et madøre, er det bestemt værd at tage en tur over sundet for spændende restaurantbesøg.

På madmarkedet Malmø Saluhall kan man finde en masse specialiteterne og lækkerier fra hele verden.Privatfoto: Ann-Christine Hellerup Brandt Fold sammen
Læs mere

Og så er intet besøg i fuldendt Sverige uden kanelbulle. Hvor vi i Danmark er kendt for ordet hygge, så er svenskerne blandt andet kendt for deres ualmindelige hyggelige trang til fika, som er det svenske ord for eftermiddagskaffe med et lille stykke kage eller brød til. Her kan det varmt anbefales at slå et smut forbi Lilla Kafferosteriet; en hyggelig kaffebar med godt bagværk, god kaffe og charmerende lokaler, indrettet som små stuer.

Ud af byen
Trænger man til et hvil fra bylivet, så snup i stedet dagens fika i Slottsträdgårdens café. Har de rabarbercrumble på menuen, er den meget anbefalelsesværdig, og efterfølgende kan man gå en tur i den smukke slotshave.

Cykler kan lejes hos f.eks. travelshop, og hele byen er indrettet med optimale forhold for cykelister. At opleve Malmø på to hjul er en dejlig afslappende måde at komme rundt i byen på. Tag evt. ruten ud til det nostalgiske Ribersborg kallbadhus, videre til en af byens mange fantasifuldt anlagte parker og så skal man næsten også tage en tur forbi den smukke slotspark, som virkelig kan noget særligt og er flot at besøge året rundt.

Når maven melder frokosttid, så slå et smut forbi Malmø Saluhall, som er et madmarked for alle, der elsker at udforske forskellige køkkener og købe lækkerier med hjem - det minder lidt om Torvehallerne i København og Aarhus Central Food station.

Det skånske landsskab tiltrækker hvert år mange danskere, der kommer for at nyde de mange skove, søer og de smukke landskaber.Privatfoto: Ann-Christine Hellerup Brandt. Fold sammen
Læs mere

Derudover er Malmø også kendt for sine mange kanaler, som fletter sig gennem byen, og her kan man som noget nyt leje sin egen eldrevne båd med Book a Boat. Det kan varmt anbefales at tage en picnickurv med, som kan nydes, mens byen opleves fra vandet. Virkelig hyggeligt og en kæmpe oplevelse for børn, som sagtens kan tage kaptajn rollen om bord.

Giv Båstad en chance
En lille smuttur lidt længere nord på, cirka halvanden times kørsel fra Malmø, ligger Båstad på kyststrækningen i Skåne. Her finder man et naturskønt område med sandstrande, svensk natur og skov. Rammerne er sat for skønne oplevelser for hele familien, uanset om man drømmer om afslappende svensk sommerstemning med strandliv og miniudflugter eller om aktiv ferie med f.eks. golf og cykelture langs den fine cykelrute på Kattegattleden, som strækker sig over 370 km fra Helsingborg til Göteborg langs den svenske vestkyst.

Læs mere om Kattegatleden her

Norrvikens Trädgårdar er et must at besøge. En hyggelig park med haver indrettet i forskellige stilarter - rammerne er så fine her. I den smukke bygning er der en lille cafe til en hyggelig fika og så er der det smukkeste i orangeri som er perfekt til en frokost eller middag.

Læs mere om Norrviken her

Annoncørbetalt indhold (native indhold) er et kommercielt samarbejde mellem Berlingske Media PartnerLab og en annoncør. Berlingske Medias uafhængige redaktioner har intet at gøre med udarbejdelsen af dette indhold.