Annonce
Annonce

Blockchain vil give intelligente penge

Når det kommer til B2B-handel, så vil de intelligente penge være en måde en virksomhed kan knytte en partner eller samarbejdspartner tættere til sig på. Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

Teknologien bag kryptovaluta som Bitcoin, Blockchain, vil give virksomheder mulighed for at knytte kunder langt tættere til sig gennem unikke loyalitetsprogrammer.

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Digitalisering af erhvervslivet'. Se alle artikler her

Af Lars Bennetzen

Blockchain er en teknologi med et potentiale, der rækker langt ud over der, hvor den startede – som grundlag for kryptovalutaer som Bitcoin. Vi ser, hvordan handel mellem virksomheder bliver stadig mere kompliceret og kompleks, og her kan Blockchain komme ind og hjælpe.

»Virksomheder kan bruge Blockchain-teknologien til at udveksle information og ikke mindst værdier med hinanden. Det betyder ikke, at de benytter sig af Bitcoins, blot at de bruger samme stærke teknologi. Denne gang bare i et lukket univers,« forklarer Bo Hembæk Svensson, Blockchain business developer manager hos Smart Payments.

Det giver virksomheder mulighed for både at udvikle unikke loyalitetsprogrammer over for deres kunder og at kunne handle med andre virksomheder direkte gennem de såkaldt tokens, som giver helt nye muligheder.

»Tokens er netop det, der gør Blockchain så interessant. For med Tokens har du en programmerbar valuta, så du som virksomhed kan bestemme, hvordan den skal fungere i bestemte situationer og med bestemte kunde- eller partnerprofiler,« forklarer Martin Boye Ovesen, product manager hos Nets.

En af de muligheder, som Blockchain giver, når det kommer til loyalitetsprogrammer, er at belønne baseret direkte på profil. F.eks. vil en børnefamilie kunne få rabat i børneafdelingen i tøjbutikken, mens forretningsmanden ville kunne få rabat på udvalgte skjorter, jakker og lignende.

»Og så snart tokens kommer til at hænge sammen med eksisterende betalingsinfrastruktur gennem de digitale wallets, så vil virksomhederne også kunne udbetale bonus i almindelig valuta. Men det hele styres direkte fra Blockchain-vedenen,« siger Martin Boye Ovesen.

Når det kommer til B2B-handel, så vil de intelligente penge være en måde, en virksomhed kan knytte en partner eller samarbejdspartner tættere til sig på. Systemet vil være lukket, så det kun kan benyttes mellem dem, systemet er udviklet til, og det vil være muligt at give rabatter og fordele baseret på de profiler, en kunde har hos virksomheden.

»Mange taler om, at Blockchain er en disruptiv teknologi, men her hos Nets ser vi det som nye muligheder, hvor der vil ske en konvergens. Eksisterende betalingsinfrastruktur og Blockchain-teknologi vil komme til at eksistere side om side,« mener Martin Boye Ovesen.

Bo Hembæk Svensson påpeger, at det er vigtigt, at myndighederne accepterer, at betaling foregår via Blockchain.

»Men det, er jeg også sikker på, vil ske. For vi ved, at Nationalbanken allerede kigger nærmere på det, og at EU overvejer, hvordan man kan lave en Blockchain-infrastruktur,« slutter Bo Hembæk Svensson.

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Digitalisering af erhvervslivet'. Se alle artikler her