Annonce
Annonce

Bliv klogere på dine kunder med kunstig intelligens

Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

Inden for salg og kundeforståelse er AI-marketing “talk of the town”. Men om du tænker det er varm luft eller et vigtigt redskab, så er en ting sikkert; kunstig intelligens er kommet for at blive.

Af Simone Okkels

Sponseret af Adobe

Der er nok metoder og modeller at vælge mellem, når det kommer til at markedsføre sit firma, lære sine kunder at kende og målrette sit budskab til verden udenfor. Og med de mange muligheder er det næsten umuligt at perfektionere sine kundeoplevelser uden det rette værktøj. Det værktøj hedder AI-marketing.

AI-marketing er en måde at optimere og effektivisere sin online markedsføring på. Det bygger på kunstig intelligens, som kan analysere data, lære at forstå mønstre, blive klogere på den enkelte målgruppe eller kunde gennem brug, og som kan foretage beregninger og synkronisere kampagner.

“For virksomheder udgør AI-marketing en stor mulighed for endelig at gøre noget, vi har talt om længe; at levere en ægte personliggørelse i stort omfang. Det er næsten umuligt for ansatte inden for marketing at følge med i trends, kundeadfærd og influens. AI vil ikke erstatte dygtige markedsføringsfolk. Det vil gøre dem i stand til at få mere relevante kundeoplevelser og budskaber ud til et langt bredere kundefelt,” siger Jamie Brighton, Senior Manager Product & Industry Marketing hos Adobe.

Jamie Brighton, Senior Manager Product & Industry Marketing hos Adobe

»Mange virksomheder har investeret i egne dataforsknings-teams.«


Teknologien er der - endelig
Han har arbejdet med kunstig intelligens i Adobe siden 2006, men faktisk begyndte virksomheden allerede at implementere teknologien i de helt tidlige 00’ere. I dag er det især løsningen, der går under navnet Target, som hjælper marketingfolk med at analysere aktiviteter og personliggøre oplevelser. Og for nylig introducerede Adobe en ny strategi inden for Target, hvor første skridt er at tilbyde en såkaldt BYOB, “Bring Your Own Algorithm”.

“Mange virksomheder har investeret i egne dataforskningsteams og ligger inde med en stor viden om deres kunder og hvilke algoritmer, der virker i deres tilfælde. Ofte mangler de dog et sandkasse-miljø, hvor de kan afprøve algoritmerne. Det hjælper vi dem med, og samtidig kan de teste deres egne løsninger op mod vores,” fortæller Jamie Brighton.

Med Target kan Adobes kunder i realtid måle på algoritmens ydeevner og løbende træne og forfine dem. Og Adobe kan se, at kunderne får et stort løft i konvertering og engagement, at det er lettere for dem at få relevante budskaber de rette steder hen, og så har de opdaget, at AI også kan være med til at underrette om, hvis der sker snyd eller bedrageri.

“Nu har vi talt om de fordele, der kan være ved at bruge maskiner, i en del år, men nu er teknologien der, hvor den faktisk kravler ud i virkeligheden, hvor vi kan realisere potentialet og segmentere data, uden der behøver at være menneskelig indgriben,” fortæller Jamie Brighton.

Han vedkender sig dog, at der er en del varm luft inden for markedsføring, men AI-marketing er mere end bare et buzzword. Men hvordan differentiere det sig så fra alle de andre vidundermidler?

“Det differentierer sig ikke nødvendigvis, men det komplimenterer mange af de mål, organisationer forsøger at opnå; at nå et så bredt publikum som muligt, med så effektivt et budskab som muligt, så hurtigt som muligt med det bedst mulige udkomme. AI er et værktøj til at opnå de mål, det kan forstærke de marketingevner, der er i brug. Det er ikke et buzzword, det er en teknologi, og det er kommet for at blive,” siger Jamie Brighton.

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Robotics og Kunstig Intelligens'. Se alle artikler her