Annonce
Annonce

Billån bedst i banken

For de fleste er det bedst og billigst at låne til ny bil i banken. Arbejdernes Landsbank lægger vægt på grundig rådgivning og fleksibilitet, når bilen skal udskiftes – og så ligger filialen lige i nærheden.

Arkivfoto Scanpix Fold sammen
Læs mere

Af Arbejdernes Landsbank

”Når en familie skal købe ny bil til 200.000 eller måske 250.000 kroner, så fylder det meget i familiens økonomi, og for de fleste vil det være en stor beslutning. Derfor lægger vi vægt på at yde grundig rådgivning, hvor vi ser på familiens samlede økonomi og planer nogle år frem i tiden. Billån er ikke bare et hyldeprodukt hos os,” understreger Ulrik Stærmose, forretningsdirektør i Arbejdernes Landsbank med ansvar for filialerne i Storkøbenhavn.

Han pointerer samtidig, at banken næsten altid kan sammensætte en løsning, der er attraktiv sammenlignet med det, der andre steder kan ligne slagtilbud ved første øjekast.
”Vi har generelt relativt lave gebyrer fx ved etablering af lånet, og det har stor betydning for kunden, fordi gebyrer og låneomkostninger – modsat renterne – ikke kan trækkes fra i skat. Hvis kunden har friværdi i sin bolig – fordi boligpriserne er steget, eller fordi kunden har betalt af på sine lån – så kan friværdien benyttes i forbindelsen med finansiering af bilen,” siger Ulrik Stærmose.
Ved at udnytte friværdi i boligen som sikkerhed for billånet kan kunden typisk spare flere tusinde kroner i låneomkostninger.

”Også kunder uden bolig og friværdi kan få et attraktivt billån, som er tilpasset familiens samlede økonomi. Det sker selvfølgelig også efter grundig rådgivning, og vi kan også her tilbyde en meget attraktiv rente,” siger Ulrik Stærmose.

Det er lettere at tilpasse et billån i banken til den øvrige økonomi, fx hvis der sker ændringer for familien, så lånet skal justeres eller måske skal indfries før tid.
”Kunden skal være opmærksom på de samlede udgifter eller det, vi i fagsproget kalder ÅOP – årlige omkostninger i procent. Det udtrykker den reelle udgift, som nogle steder kan være væsentligt højere end den lokkende lave rentesats,” påpeger Ulrik Stærmose.

Han er i øvrigt stolt af, at banken netop er blevet kåret som den bedste blandt de 20 største banker – af analysebureauet Voxmeter, med hjælp fra over 91.000 bankkunder.
”Det er ottende år i træk, bankkunderne tildeler os førstepladsen, og det er vi meget glade for. Vi kender generelt vores kunder ret godt, for vores forretningsmodel omfatter, at kunderne hvert år drøfter økonomi med deres rådgiver.”

Og der er ifølge Ulrik Stærmose ikke langt til nærmeste rådgiver, for Arbejdernes Landsbank lægger vægt på at være tæt på kunderne, blandt andet med et finmasket filialnet – stik imod tendensen hos flere storbanker:

”I Storkøbenhavn er vi oppe på 24 filialer. De seneste par år har vi åbnet nye afdelinger på Østerfælled Torv på Østerbro og på Gl. Kongevej på Frederiksberg. Længere ude på Sjælland har vi etableret os i både Ringsted og Holbæk.”