Annonce
Annonce

Betaler du for meget for dine lån?

Otte ud af ti bankkunder betaler for meget for deres lån. Faktisk kan man spare op til 25.000 kroner om året, hvis man skifter fra en dyr bank til en billigere.

Topbillede
Arkivfoto Scanpix Fold sammen
Læs mere

Af Morten Westergaard, partner Mybanker.dk

Der kan være mange penge at spare ved at skifte bank. Otte ud af ti, der modtager tilbud via Mybankers Skift bank tjeneste, kan nemlig spare penge på at skifte bank, da der er stor forskel på de tilbudte renter fra bank til bank. Det viser en undersøgelse fra Mybanker. Undersøgelsen bygger på omkring 12.000 tilbud afgivet i 2016 via Mybankers Skift bank tjeneste – en tjeneste hvor man kan indhente op til 3 tilbud på bankskifte.

Store renteforskelle
Kigger man på boliglån, er ca. 90 procent af brugerne i undersøgelsen blevet tilbudt en lavere rente. Mens den gennemsnitlige nuværende rentesats ligger på 6,37, ligger den gennemsnitlige bedst tilbudte rente på 4,52 – en rentebesparelse på 1,85 procentpoint.

Samme billede tegner sig, når det gælder andelsboliglån. I undersøgelsen har mere end 2.500 brugere modtaget tilbud fra bankerne i 2016. Her ligger brugernes gennemsnitlige nuværende rente på 4,99 og den bedst tilbudte rente ligger gennemsnitligt på 3,55 – altså en rentebesparelse på 1,44 procentpoint.

”Undersøgelsen viser klart at bankerne er i hård konkurrence om at få nye kunder. Der er derfor store besparelser at hente for bankkunderne hvis de går ud og forhandler. Vil den nuværende bank ikke rykke sig, er der heldigvis mange muligheder for at skifte til en mere konkurrencedygtig bank. Det er vigtigt at huske at man er kunde i banken og dermed godt kan tillade sig at stille visse forventninger til både service og pris” fortæller Peter Jensen, kommunikationschef i Mybanker.dk

Besparelser på op til 25.000 kr. om året
Mybankers undersøgelse står ikke alene. I oktober udkom Forbrugerrådet tænk med en test, der viste, at den billigste bank i testen kostede 25.000 kroner mindre om året end testens dyreste. I testen indgik i alt 26 banker. Det kan derfor godt svare sig at overveje et bankskifte og med de sammenligningsmuligheder der findes online, har det aldrig været lettere.