Annonce
Annonce

Bank med kunderne i centrum

billede

Bankkunder fortjener effektiv service, der altid er tilpasset både det aktuelle marked og den enkeltes livssituation. Det er filosofien i Arbejdernes Landsbank, der blandt andet har indført bonusordning til boligejere.

Med nye muligheder følger nye krav. Det gælder ikke mindst i bankverdenen, hvor digitaliseringen giver kunderne nye muligheder for indsigt forud for store investeringer som eksempelvis boligkøb. Samtidigt betyder det nye krav til bankerne, der skal møde kunderne, når og ikke mindst hvor det passer dem.
”Kunder er i sagens natur forskellige, og det skal vi være klar til at imødekomme – både når det gælder tilgængelighed, digitale løsninger og i hele den måde vi møder vores kunder på,” siger vicedirektør i Arbejdernes Landsbank Svend Randers. Han understreger at han ser udviklingen med nye – og på mange måder højere – forventninger til banken fra den almindelige kunde som absolut sund.
”Kunderne stiller med rette nye krav til vores tilgængelighed og service. De krav og forventninger bifalder vi, og vi synes ubetinget, at det er med til at gøre det endnu mere sjovt og inspirerende at drive bank,” siger Svend Randers og forklarer, at kravene i Arbejdernes Landsbank mødes med en strategi, der tager udgangspunkt i ansvarlig rådgivning.
”For os er det helt afgørende, at vi altid har tiden og kompetencerne  til at kunne rådgive vores kunder grundigt og ansvarligt. Hvad enten kunden har været nede hos os i filialen, talt med os over telefonen eller skrevet med os på mail, er det helt centralt, at kunden altid forstår vores rådgivning og services til fulde. Det kommer forud for alt andet,” siger han.

Udvikler med kunder
Svend Randers fremhæver blandt andet sociale medier som et nyttigt værktøj i udviklingen af fremtidens løsninger. Blandt andet Facebook, hvor banken har 13.000 engagerede følgere, der altid får svar, når de henvender sig.
”Det er en fantastisk mulighed for at være i dialog med vores kunder og andre som ønsker at følge os, og den dialog giver os værdifuld indsigt i, hvad  forventningerne er til os, og det er vigtigt, når man har en ambition om at udvikle ydelser med – ikke til – vores kunder,” siger Svend Randers og fortsætter:
”Vi har en klar målsætning om, at minimum 80 pct. af de initiativer, services og løsninger som vi udvikler, er blevet udviklet sammen med vores kunder. Blandt andet derfor har vi i dag et kundepanel via Facebook, som vi løbende involverer i forskellige processer, men generelt tager vi alle input med os fra de sociale medier – ris såvel som ros”

Bonus til boligejere
Boligfinansiering er et af de områder, hvor Arbejdernes Landsbank ønsker at være stærke, og det kom blandt andet til udtryk, da flere realkreditselskaber tidligere i år hævede bidragssatserne. Kort efter nyheden landede på avisernes forsider, var Arbejdernes Landsbank således klar med et tilbud til boligkunderne i form af AL-Boligbonus, der giver realkredit-lånere en årlig bonus på 1.000 kroner for hver million lånt i en ejerbolig.
”Baggrunden er egentlig ganske simpel: Vi ønsker til enhver tid at tilbyde vores kunder markedets  stærkeste løsninger og det gælder naturligvis også når det kommer til rådgivning og finansiering af boligkøb,” siger Svend Randers. Han fremhæver samtidig ”AL BoligKlar”, som betyder, at kunder altid kan få et møde med banken inden for én time, og at banken giver svar på finansieringsmuligheder inden for 24 timer.
”Det er vigtigt – ikke mindst i de områder i landet, hvor der er rigtig meget fart på boligmarkedet for tiden. Her mener vi, at det skal det være muligt - hurtigt og enkelt – at få adgang til grundig og ansvarlig rådgivning, og derfor oplever vi meget positiv respons på denne service,” lyder det.

Digital og filial
Netop muligheden for at møde banken ­præcis på den måde, man ønsker, ser Svend Randers således som afgørende for fremtidens bankforretning. Derfor har det store fokus på digitalisering også fostret en slags mod- eller måske nærmere med-reaktion i bankens strategi. Nemlig at strategien altid er både ”digital og filial”.
”Samtidig med at vores kunder har en klar forventning om, at vi kan tilbyde smarte digitale løsninger, og at vi er tilgængelige på alle digitale platforme, så oplever vi tilsvarende et meget klart ønske om, at man også kan møde os fysisk ansigt til ansigt ude i vores filialer,” forklarer Svend Randers.
”Derfor har vi en klar strategi om, at hos os er det ikke enten eller, men både og. Det har vi en meget tydelig oplevelse af, at vores kunder værdsætter højt,” lyder det, og det udsagn har vicedirektøren god rygdækning for.
Arbejdernes Landsbank er nemlig hele syv år i træk kåret til danmarks bedste bank af kunderne i en stor uafhængig Voxmeter-undersøgelse.
”Vi mener i alt beskedenhed, at vi er gode til at føre vores strategi ud i praksis. Men én ting er sikkert: Vi ser ikke den ærefulde titel som danskernes foretrukne bank som en sovepude, men tværtimod som et stærkt incitament for at gøre os endnu mere umage med at yde den bedst tænkelige service. Hele tiden med kunden i centrum,” siger Svend Randers.

 

AL-Boligbonus:
Få 1.000 kroner per million:

AL Boligbonus giver bankkunder med et realkreditlån – eller et realkreditlignende lån – en bonus på 1.000 kroner per lånte million.
Ordningen gælder både fastforrentede og variabelt forrentede realkreditlån i Totalkredit samt øvrige realkreditlignende lån optaget gennem banken – uanset om lånet er med eller uden afdrag.
Dermed tilbyder AL Bank en af markedet bedste boligfinansieringsløsninger.
Læs mere på www.al-bank.dk


Fakta om ­Arbejdernes Landsbank:
Arbejdernes Landsbank er et ikke-børsnoteret aktieselskab med udgangspunkt i arbejderbevægelsen stiftet i 1919.
I dag er banken ejet af blandt andet lønmodtagerorganisationerne.
Banken er syv år i træk blevet kåret som “Danmarks Bedste Bank” i en årlig uafhængig Voxmeter-undersøgelse, hvor mere end 80.000 danske bankkunder medvirker.
Banken har en solid økonomi og bygger på værdier som ansvarlighed, troværdighed og bæredygtig vækst.