SPONSERET INDHOLD

5 grunde til at du skal ”tørre” dig med vand

Toiletter der rengør dig med vand er de seneste fem år blevet mere og mere udbredte på det danske marked, og såvel forhandlere som producenter forventer, at efterspørgslen nu for alvor stiger.

Det vil ske i takt med at flere og flere rent faktisk får mulighed for at prøve et af de topmoderne AquaClean-toiletter og dermed får øjnene op for de store fordele.

Fra tidligere at have været opfattet som et lidt kuriøst indslag fra Japan og Østen, har toiletter med indbygget bidét-funktion, der gør de daglige toiletbesøg til en højteknologisk wellness-oplevelse, udviklet sig til et livstilsprodukt med en stor målgruppe i Nordeuropa.

Og selv om det kan virke grænseoverskridende at sætte sig på en vandstråle, så bakker en række både indlysende og overraskende fordele ved de nye toiletter op om den påstand. Vi har samlet de vigtigste grunde til at vinke farvel til toiletpapiret:

1. Vand gør dig helt ren
Et douchetoilet sender en blid lun vandstråle afsted og rengør dig dermed langt mere grundigt end et sammenkrøllet stykke papir. Vi vasker som en selvfølge både hår og ansigt med vand, hvorfor ikke de mest intime steder på kroppen?

2. Din krop takker dig
Vand er ideelt til rengøring af følsomme områder på kroppen, og i modsætning til for eksempel vådservietter er vand 100 pct. allergivenligt. Mange oplever samtidigt at brugen af douchetoiletter har minimeret og forebygget hudirritation og endda problemer med hæmorider.

3. Du slipper for bakterier
Toilettet er fyldt med bakterier, der overføres ved berøring. Det gælder både, når du tager fat i toiletbræt og dørhåndtag – men ikke mindst, når du tørrer dig. Bakterier kan nemlig ikke tørres væk, de skal vaskes væk, så ved at erstatte papiret med vandstrålen minimeres spredningen.

4. Du sparer på skoven
En undersøgelse viste i 2010, at europæerne hver dag trækker 60 mio. ruller toiletpapir ud i toilettet, og det går hårdt ud over de træer, der ligger fibre til papirproduktionen. Med et moderne AquaClean-toilet kan husholdningens papirforbrug sendes helt i bund.

5. Det føles bare bedre
Dybest set er douchetoiletter udviklet med henblik på at sikre optimal velvære for brugeren. Mange danskere opfatter det som grænseoverskridende første gang, de tænder for strålen. Men når oplevelsen bagefter skal beskrives, går ord som ”frisk”, ”behagelig” og ”det kunne jeg godt vænne mig til” ofte igen.

Se et udvalg af AquaClean-toiletter på det danske marked her.

Dette indhold er produceret af Berlingske Media i samarbejde med en annoncør. Berlingske Medias uafhængige redaktioner har intet at gøre med udarbejdelsen af indholdet.