Annonce
Annonce

5 gode bud på innovative uddannelser

Nytænkende forretningsudvikling er blevet et markant konkurrenceparameter for danske virksomheder, og det har fået universiteterne til at fokusere på området. Både i grunduddannelse og ikke mindst med målrettede efteruddannelser

karriereguiden
Læs mere
Fold sammen

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Karriereguiden'. Se alle artikler her

Af Martin Poul Pedersen

Innovation kræver ledelse af en helt særlig kaliber. Den erkendelse er de seneste år for alvor trængt igennem, både i toppen af erhvervslivet, og på de uddannelsesinstitutioner, der leverer højtuddannede medarbejdere – og muligheder for efteruddannelse – til de i stigende grad innovative virksomheder.

Løfter teknologforståelsen
Også på Danmarks tekniske eliteuniversitet DTU fremhæver Program Director for Executive MBA Lasse Wiberg, diversitet som en værdi. Han peger på, at programmet to år i træk har haft det højeste antal optagne nogensinde.

”Det passer jo godt til, at teknologi og teknologiudvikling er det, der kommer til at drive samfundet,” siger han og understreger, at ledelsesuddannelsen primært henvender sig til teknologitunge brancher – pharma, ingeniørvirksomheder etc. ”Men også offentlige virksomheder, og i det hele taget kommer deltagerne fra et bredt spektrum af jobs. Fælles for dem er, at de – og deres virksomhed – har en interesse I, at de tilegner sig en kompetence, der kan løfte teknologiforståelsen,” siger Lasse Wiberg.

Vigtigt fokus
I det hele taget, er der stigende fokus på innovationsledelse og udviklingsarbejde, med konkret samarbejde og afsæt i erhvervslivet på landets universiteter. Det glæder Käthe Munk Ryon, international konsulent hos Akademikerne, hun peger på, at både grunduddannelserne og de ledelsesfokuserede efteruddannelser, har taget fremtiden til sig.

”Tidligere har det været sådan, at når en akademiker kom ud i en virksomhed, så var der en plads, der skulle udfyldes. I dag oplever vi, at man selv skal udvikle den plads – man skal skabe nyt, og det er en udfordring, som universiteterne heldigvis er opmærksomme på.”

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Karriereguiden'. Se alle artikler her