Annonce
Annonce

40 år med skræddersyet investering

Billede
Læs mere
Fold sammen

Investeringsselskabet Difko fejrer fødselsdag på et solidt fundament og med optimistiske udsigter i et marked med øget risikovillighed og likviditet.

Det er på en solid bund af stabile projekter og ambitiøs strategi, at Holstebro-baserede Difko i disse dage fejrer sit 40 års jubilæum som administrator og udbyder af investeringsprojekter.
Tidligere i år kunne Difko således berette om et årsresultat på 8,1 mio. kroner – fuld indfrielse af selskabets bankgæld – samt ikke mindst forestående eksekvering af en ny og mere offensiv strategi. I den forbindelse overtog bestyrelsesformand Klaus H. Rasmussen midlertidigt rollen som adm. direktør, indtil den rigtige profil er fundet, og han melder nu om stigende efterspørgsel fra investorer med ønske om at få del i nye projekter, planlægge skatten og i det hele taget optimere formuen.
”Vi oplever stigende likviditet hos de mere risikovillige investorer og samtidigt øget optimisme om den økonomiske udvikling i Danmark. Her har vi nu det rigtige fundament til en mere offensiv rolle i markedet med tilbud om solide investeringsprojekter, som kan indgå i selv meget ambitiøse investorers porteføljer,” siger Klaus H. Rasmussen.

200 projektselskaber
I dag varetager Difko cirka 200 projektselskaber med udgangspunkt i skræddersyede investeringsprojekter i alt fra ejendomme til vedvarende energiprojekter med hovedvægt på sol og vind. Og her kommer selskabet ikke til at miste fokus, understreger Klaus H. Rasmussen. Til gengæld betyder den gunstige økonomi – kombineret med selskabets flotte resultater, at fokus kan udvides.
Vi har klaret os nogenlunde helskindet gennem en finanskrise, der som bekendt har været meget hård ved rigtig mange i vores branche. Nu er krisen for alvor bag os, og vi er på vej med en række interessante projekter. Samtidigt lægger vi os selvfølgelig i selen for at betjene de eksisterende projekter,” siger han.
Netop i forhold til administration af investeringer – eksempelvis i erhvervsejendomme – er Difko gennem årene blevet kendt for administrative services på højt niveau, hvilket også er et fokuspunkt i den nye strategi.
”Vores opgave er kort fortalt at varetage investorernes interesser, og vores DNA ligger i udviklingen af investeringsprojekter. Gode projekter, der virkelig kan give nogle fornuftige afkast og har en overskuelig risiko, og hvor folk, der ønsker at binde deres penge i længere tid, får de bedste muligheder i markedet. Dertil kommer så administrationen af ejendomme og de andre aktiver som en naturlig del af det sigte,” siger Klaus H. Rasmussen.

Eksperter i valuebuilding
Udover velbeliggende danske ejendomme opererer Difko med investeringer i europæiske vedvarende energiprojekter samt med såkaldt Valuebuilding - investering i ejendomme via anparter i tyske ejendomsfonde, som handles under ejendommenes reelle værdi.
Investor kan dermed – udover de årlige udlodninger – se frem til store fortjenester, når ejendommene sælges.
”Det er et område, hvor vi har opbygget stor ekspertise, og hvor vi samtidig oplever stor interesse, fordi det giver mulighed for en betydelig risikospredning med relativ få midler,” siger Klaus H. Rasmussen.

Investor bestemmer
Han peger på, at den stigende efterspørgsel på markedet for investeringsprojekter netop bunder i muligheden for risikospredning – kombineret med en lav rente, der har sendt mange investorer på jagt efter alternativer til aktier.
Her tilbyder Difko som et investorejet selskab maksimal indflydelse på de enkelte investeringer.
”Troværdighed spiller en afgørende rolle i vores branche, og det er også derfor, at vi er i live endnu – vi har ikke som sådan nogen enkeltstående privatøkonomiske interesser at tilfredsstille, men fungerer som en fond, der har til opgave at gøre det bedst muligt for vores investorer,” siger Klaus H. Rasmussen og fortsætter.
”Mottoet er, stadig, ”Vi gør mere for din formue”. Og det handler ganske enkelt om at hjælpe folk med at få mest muligt ud af deres penge.”

 

DIFKO A/S:
Dansk investeringsfond har siden 1976 arbejdet med projektudvikling, formidling af investeringskapital og administration af investeringsprojekter for danske investorer. Målet har gennem hele den 40-årige historie været at formidle attraktive investeringsmuligheder til danske investorer. Herunder bæredygtige investeringsprojekter og finansielle ydelser, der skaber vækst og gode afkast til gavn for såvel den enkelte investor som dansk erhvervsliv som helhed.