Annonce
Annonce

100 virksomheder giver pendlere en hånd

Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

Det skal være nemmere for pendlere i hovedstadsregionen at komme til arbejde på en smart, effektiv og grøn måde. Det mener en række kommuner og virksomheder i projektet Moving People.

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Et bæredygtigt samfund'. Se alle artikler her

Af Lene Ulsted Carlsen, Gate 21.

Det er nemt og fleksibelt at tage bilen til arbejde. Men vores biltransport er en af de store CO2-syndere, som også skaber trængsel og tidsspilde på vejene. Derfor går 17 kommuner sammen med 100 større virksomheder i projektet Moving People for at gøre det nemmere for pendlere at vælge mellem forskellige transportmidler, så valget ikke kun bliver bil – til gavn for klima, trængsel og sundhed.

»I Moving People arbejder virksomheder og kommuner med at sikre mobilitet til gavn for pendlere, virksomheder, vækst og ikke mindst klimaet. Virksomhederne er samlet i flere netværk, hvor de inspirerer hinanden til at lave tiltag, som kan gøre deres medarbejdere mindre afhængige af bilen. Det kan eksempelvis være at stille stationscykler eller elbiler til rådighed, så medarbejderne ikke skal bruge egen bil til møder,« siger Anna Thormann Boesen, projektleder for Moving People i Gate 21.

Allerede nu er Moving People godt på vej mod målet om 100 virksomheder – mere end 60 større virksomheder, som repræsenterer godt 150.000 medarbejdere, er blevet en del af projektet.

Transporten er vigtig for virksomheder
En undersøgelse fra Dansk Industri i 2015 viser, at mange virksomheder ser infrastruktur og transport som den vigtigste kommunale opgave i forhold til virksomhedernes muligheder for vækst. I Moving People kan virksomhederne påvirke netop den opgave:

»Vi har set en stor interesse fra virksomhederne, og det handler om, at trængsel og tilgængelighed betyder meget både i forhold til virksomhedernes vækst og i forhold til at tiltrække og fastholde medarbejdere. I Moving People’s netværk, får virksomhederne en unik mulighed for at samarbejde med kommunerne om trafikken i netop deres lokalområde,« siger Anna Thormann Boesen og fortsætter:

»Samtidig ser mange af virksomhederne partnerskabet om bæredygtig mobilitet som en måde at arbejde med FN’s Verdensmål – og dermed integrere arbejdet med mobilitet i virksomhedens CSR-politik.«

Elcykler, delecykler og bybiler
Virksomhedernes eget arbejde med medarbejdernes transport handler eksempelvis om at skabe gode vilkår for hjemmearbejde, introducere elcykler, delecykler, bybiler eller cykelservice på arbejdspladsen. Et arbejde som er meget konkret – og som kan bæres ind i virksomhedens strategier inden for eksempelvis Facility Management, Human Ressources og Corporate Social Responsibility:

»Det handler ikke blot om at introducere en række tilbud til medarbejderne, men om at introducere de rigtige tilbud. Derfor bliver alle virksomheder tilbudt en gratis transportundersøgelse af medarbejdernes transport, som giver virksomheden input til, hvilke tiltag det vil give mening at fokusere på strategisk. For virksomheden handler det jo også om en bæredygtig bundlinje,« slutter Anna Thormann Boesen.

Mere information
www.movingpeople-greatercph.dk
Anna Thormann Boesen, programleder
anna.thormann@gate21.dk

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Et bæredygtigt samfund'. Se alle artikler her