Anne Vang får tørt på af S-ledelse

Socialdemokraternes er røget i et internt opgør om kønsopdelte forældremøder i skolen. Skoleborgmester i København Anne Vang får nu læst og påskrevet af sin ledelse på Christiansborg.

Foto: Scanpix

Socialdemokraternes børne- og ungdomsborgmester i København er galt afmarcheret i sin opbakning til kønsopdelte forældremøder i en folkeskole på Nørrebro. Det er budskabet fra partiets integrationsordfører, Henrik Dam Kristensen, der også sidder i partiets ledelse.

LÆS OGSÅ: Borgmester bakker fædrefrit møde op - med glæde

- Jeg kan dårligt tro, at Anne Vang synes, at det er en god idé, at vi skal kønsopdele det her samfund for at tilfredsstille nogle mørkemænd med nogle forskruede holdninger, lyder svadaen fra Henrik Dam Kristensen.

Anne Vang har ellers bakket op om skolelederen på Holbergskolen, der har inviteret skolens mødre til et møde om mobning – fædrene er ikke inviteret, fordi de muslimske mænd så i vid udstrækning ikke vil lade deres koner deltage, hvis andre mænd er til stede ved mødet.

LÆS OGSÅ: Fædre ingen adgang til skolemøde

Men det er helt galt, fastslår Henrik Dam Kristensen, der mener, at skolens tiltag er et symptom på, at noget er fuldstændig galt.

- Når nogle mænd har den holdning, at deres koner ikke må komme til sådan et møde, fordi der er andre mænd, så er det jo langt væk fra normen i vores samfund, og det skal vi tage et opgør med dem om. Det er fuldstændig uacceptabelt at have de holdninger i det danske samfund, siger Henrik Dam Kristensen, der ønsker en principiel debat om sagen.

DIN MENING: Er udelukkelse af fædre i orden?

- Vi må tage en grundig debat om de her ting. Jeg anerkender, at skoleledelsen forsøger at løse et problem, men der er ikke meget sex i et forældremøde. Og jeg synes, vurderingen er forkert. Der er nogle overordnede principper i Danmark om ligestilling, demokrati og ytringsfrihed, men der er tilsyneladende for mange, der ikke har fattet, hvor de principper står, siger Henrik Dam Kristensen.

- Jeg vil overhovedet ikke være med til at bombe årtiers ligestillingskamp tilbage for at føje disse mænd, så de vil lade deres koner komme til et møde. Det vil jeg ikke være med til, siger Henrik Dam Kristensen.

SØREN PINDS BLOG: Fædrefri forældremøde og kællingesnak
TOM JENSENS BLOG: Holbergskolen gør fatal skade på integrationen