Venstres rekordlave vælgeropbakning holder ved

Ikke en eneste gang i år har Venstre stået til en vælgeropbakning på over 19 procent i Berlingske Barometer.

Meningsmålingerne er ikke flinke ved Venstre og Lars Løkke Rasmussen (V). Partiet har ikke på noget tidspunkt i 2016 ligget over 18,9 procent, viser Berlingske Barometer. Her ses partiformanden under sin tale ved åbningen af Folkemødet på Bornholm 2016. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang

For ret præcis fire år siden stod Venstre til en vælgeropbakning på 34,2 procent.

I dag er virkeligheden for Venstre i dag helt anden. Andelen af vælgere, der ville sætte krydset ved Venstre, er kun omkring halvt så stor som dengang.

I hele 2016 har partiet ikke ved et eneste barometergennemsnit kunne samle mere end 18,9 procenter af vælgernes stemmer. Partiet står til at modtage 18,0 procent af vælgerstemmerne, hvis der var folketingsvalg i morgen.

Det viser Berlingske Barometer, der er vores vægtede gennemsnit af politiske meningsmålinger.

Dermed ligger Venstre statistisk signifikant under valgresultatet fra juni 2015, der lød på 19,5 procent af stemmerne.

En kedelig rekord - særligt fordi partiet ikke engang kan trøste sig med, at det går lige så dårligt for andre partier. Problemet er nemlig, at ingen andre partier er gået synligt tilbage siden valget.

Tættest på er Socialdemokraterne, der i dag ligger til 25,0 procent af stemmerne. Ved det seneste valg hentede det gamle arbejdsparti ganske vist 26,3 procent af stemmerne, men forskellen er så lille, at den statistisk set ikke tillægges nogen betydning.

Da Venstres opbakning i februar blev målt til kun lidt over 17 procent, var det den laveste i 25 år.

Berlingske Barometer viser et gennemsnit af de politiske meningsmålinger, der er blevet offentliggjort inden for de seneste 31 dage. En avanceret model ligger til grund for beregningen. Blandt andet tillægges nyere målinger mere vægt end ældre og de enkelte institutter vægtes efter deres måde at indsamle data på. Gå selv på opdagelse i Berlingske Barometers mange data her.