Ugens barometer-tjek: S holder fast i førertrøjen

Socialdemokraterne holder fortsat godt fast i pladsen som Danmarks største parti, viser Berlingskes vægtede gennemsnit af meningsmålinger.

Socialdemokraterne holder Kongres. Helle Thorning-Schmidt takker af og Mette Frederiksen bliver ny formand Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech

Folketingsvalget i juni bød på et valgnederlag til rød blok og deraf følgende tab af ministerposter og et formandsskifte hos Socialdemokraterne.

Ovenpå nederlaget kan partiet med den nye formand, Mette Frederiksen, i spidsen dog glæde sig over en fortsat stor opbakning. Mens Venstre i stort set hele perioden fra folketingsvalget i 2011 og frem til foråret 2015 stod til at have den største opbakning af alle partier, ser det nu ud til, at Frederiksen og co. har sat sig tungt på den position.

Læs også: Vælgerne: Socialdemokraterne er ikke et venstrefløjsparti

I Berlingske Barometers seneste gennemsnit af meningsmålinger står Socialdemokraterne til at få 26,5 procent af stemmerne, mens Dansk Folkeparti på andenpladsen høster opbakning fra 20,4 procent eller lige godt hver femte vælger. Samtidig står det enlige regeringsparti, Venstre, til at hente støtte fra 19,9 procent af den stemmeberettigede befolkning.

Socialdemokraternes stærke position ændrer dog ikke på, at de fem partier i blå blok stadig står til over halvdelen af stemmerne. Her klarer især Liberal Alliance sig godt idet partiet har stabiliseret sin vælgertilslutning på knap 8 procent siden valget.

Læs også: Eks-spindoktor: Helle Thorning-Schmidt var en elendig leder

Berlingske Barometer viser et gennemsnit af de politiske meningsmålinger, der er blevet offentliggjort inden for de seneste 31 dage. En avanceret model ligger til grund for beregningen. Blandt andet tillægges nyere målinger mere vægt end ældre og de enkelte institutter vægtes efter deres måde at indsamle data på. Gå selv på opdagelse i Berlingske Barometers mange data her.