Stigende vælgeropbakning til SF

Socialistisk Folkeparti kan glæde sig over en lille fremgang, viser Berlingske Barometer

SF og Pia Olsen Dyhr stiger i meningsmålingerne. (Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Ólafur Steinar Gestsson
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Socialistisk Folkeparti står til at få 5,2 procent af stemmerne ved et folketingsvalg i dag.

Det viser Berlingske Barometer, der er et vægtet gennemsnit af politiske meningsmålinger.

Gennemsnittet er statistisk signifikant højere end valgresultatet i juni 2015, hvor partiet endte med blot at modtage 4,2 procent af stemmerne. Overført til antal vælgere betyder stigningen på ét procentpoint potentielt en fremgang på godt 40.000 vælgere i forhold til valgresultatet.

SF’s stigende popularitet begyndte allerede i februar, hvor partiet ramte fem procent af stemmerne den 19. februar.

Så der er altså grund til optimisme hos formand Pia Olsen Dyhr inden landsmødet i Odense, der bliver afholdt den kommende weekend.

Berlingskes politiske kommentator Thomas Larsen, peger på partiets nyfundne, politiske fleksibilitet som en af årsagerne til SF's lille opblomstring.

»Pia Olsen Dyhr vil gerne gøre SF til et parti, der kan fungere fleksibelt og adræt i flere forskellige politiske konstellationer. Håbet er, at det vil åbne for indflydelse og resultater, hvis Mette Frederiksen vinder næste valg,« skriver Thomas Larsen i sin analyse, som du kan læse her:

De 5,2 procent af stemmerne er dog stadig milevidt fra de 19,3 procent af stemmerne, som partiet lå til at modtage i maj 2010.

Berlingske Barometer viser et gennemsnit af de politiske meningsmålinger, der er blevet offentliggjort inden for de seneste 31 dage. En avanceret model ligger til grund for beregningen. Blandt andet tillægges nyere målinger mere vægt end ældre og de enkelte institutter vægtes efter deres måde at indsamle data på. Gå selv på opdagelse i Berlingske Barometers mange data her.