Stadig størst: Socialdemokratiet står til 48 mandater

Socialdemokratiet, der holder kongres i denne weekend, har samme opbakning fra vælgerne som ved folketingsvalget i 2015. Det viser Berlingske Barometer.

S-formand Mette Frederiksen på talerstolen under sidste års socialdemokratiske kongres i Aalborg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Når medlemmerne i Socialdemokratiet mødes i denne weekend til kongres i Aalborg, kan de glæde sig over, at vælgerne stadig gør dem til landets største parti. Partiet har nemlig stort set samme vælgertilslutning som ved folketingsvalget i 2015, samtidig med Venstre og Dansk Folkeparti er gået tilbage i meningsmålingerne.

I øjeblikket står socialdemokraterne til 26,5 procent af stemmerne mod 26,3 procent ved sidste valg. Den lille forskel er ikke statistisk signifikant.

Det viser Berlingske Barometer, der er et vægtet gennemsnit af den seneste måneds politiske meningsmålinger.

Foto: Berlingske Barometer.

Mette Frederiksens parti har siden valget i 2015 ligget solidt foran både regeringspartiet V og støttepartiet DF. Men hvis vi går tilbage til perioden mellem folketingsvalget i 2011, hvor Helle Thorning-Schmidt overtog statsministerposten, og til Lars Løkke Rasmussen genvandt nøglerne til Statsministeriet igen i 2015, var billedet et andet.

Her var Venstre nemlig klart foran Socialdemokratiet i meningsmålingerne i en lang periode, samtidig med at DF lå tættere på S i vælgertilslutningen.

Foto: Berlingske Barometer.

S-kongressen i 2015 var startskuddet til udarbejdelsen af et nyt principprogram. Og efter pennefører på programmet Dan Jørgensen har været rundt i landet de sidste to år for at tale med medlemmer, skal udkastet til det nye principprogram behandles og vedtages på kongressen her i weekenden.

Berlingske Barometer viser et gennemsnit af de politiske meningsmålinger, der er blevet offentliggjort inden for de seneste 31 dage. En avanceret model ligger til grund for beregningen. Blandt andet tillægges nyere målinger mere vægt end ældre, og de enkelte institutter vægtes efter deres måde at indsamle data på. Gå selv på opdagelse i Berlingske Barometers mange data her.