Socialdemokratiet topper meningsmålingerne: Bedste resultat siden 2011

Socialdemokratiet har været i vælten de seneste uger. Det skyldes ikke mindst, at partiet tidligere på måneden meldte sig på banen med et større udspil, der markerede et nybrud i partiets udlændinge- og asylpolitik. Og mens S ikke mødte den store opbakning hos de øvrige oppositionspartier, kan partiet i det mindste glæde sig over, at vælgeropbakningen ifølge Berlingske Barometer er intakt.

Udlændingeudspillet »Retfærdig og realistisk« er Socialdemokratiets første valgoplæg og gør op med årtiers udlændingepolitik. Et opgør, der meget vel kan vise sig at være indbringende. I hvert fald fortsætter Socialdemokratiet i denne uge sin himmelflugt. Foto: Mads Claus Rasmussen/ Scanpix 2017 Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Var der folketingsvalg i dag, ville Socialdemokratiet kunne mønstre hele 29,2 procent af stemmerne. Magen til popularitet har partiet ikke oplevet siden foråret 2011.

Det viser Berlingske Barometer, der er et vægtet gennemsnit af den seneste måneds politiske meningsmålinger.

Oven på en tid hvor Socialdemokratiet har måttet stå model til en del kritik fra de øvrige partier i rød blok, kan Mette Frederiksen og co. altså i denne uge glæde sig over den højeste vælgeropbakning i knap syv år.

Ved det seneste folketingsvalg fik Socialdemokratiet 26,3 procent af stemmerne, og opbakningen til partiet er dermed steget med knap tre procentpoint, hvilket er større end den statistiske usikkerhed, der ligger på 1,1 procentpoint for S.

Berlingske Barometer fra 10. februar sammenlignet med 5. november 2017, hvor Socialdemokratiet lå på samme niveau som ved folketingsvalget i 2015. Fold sammen
Læs mere

Ser vi på blokfordelingen, fører rød blok lige nu med 93 mandater mod blå bloks 82 mandater. Ved seneste folketingsvalg sikrede blå blok sig 90 mandater og sejrede over rød blok, der kun fik 85 mandater.

Ugens barometertjek vidner derfor om en statistisk signifikant fremgang til oppositionen siden valget i 2015.

Berlingske Barometer viser et gennemsnit af de politiske meningsmålinger, der er blevet offentliggjort inden for de seneste 31 dage. En avanceret model ligger til grund for beregningen. Blandt andet tillægges nyere målinger mere vægt end ældre og de enkelte institutter vægtes efter deres måde at indsamle data på. Gå selv på opdagelse i Berlingske Barometers mange data her.