Socialdemokratiet fejrer arbejderkampdag med selvtillid og høj popularitet

Det gamle arbejderparti er ifølge Berlingske Barometer steget i popularitet siden valget.

Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen var 1.maj ude at tale flere steder i landet. Her er hun ved 3F i Herning om formiddagen. . (foto: Henning Bagger / Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Socialdemokraterne kan gå ind i maj måned med løftet pande. Partiet er i øjeblikket mere populært end ved valget for knap to år siden, hvor det opnåede at blive Folketingets største parti.

Det viser Berlingske Barometer, der er et vægtet gennemsnit af den seneste måneds politiske meningsmålinger.

I øjeblikket nyder Socialdemokratiet opbakning fra 27,5 procent af vælgerne mod 26,3 procent ved valget i 2015. Den statistiske usikkerhed for partiet er 1,1 procentpoint, hvilket betyder, at Socialdemokraterne er gået signifikant frem.

Dermed kan Socialdemokratiet, der blot er ét blandt flere partier, der definerer sig som et arbejderparti, fejre 1. maj med selvtilliden i orden.

Socialdemokratiets tilslutning

Partiets nuværende opbakning er dog ikke den største, partiet har oplevet siden valget. Den foreløbige kulmination oplevede Socialdemokratiet i starten af december sidste år, hvor partiet ifølge barometeret stod til hele 28,4 procent.

Socialdemokratiets succes afspejles i størrelsesforholdet mellem de to blokke. Rød blok står i øjeblikket til opbakning fra 51,9 procent af vælgermassen, mens blå blok kan mønstre en tilslutning på 48,1 procent.

Berlingske Barometer viser et gennemsnit af de politiske meningsmålinger, der er blevet offentliggjort inden for de seneste 31 dage. En avanceret model ligger til grund for beregningen. Blandt andet tillægges nyere målinger mere vægt end ældre, og de enkelte institutter vægtes efter deres måde at indsamle data på. Gå selv på opdagelse i Berlingske Barometers mange data her.