Nye Borgerlige flirter med spærregrænsen

Pernille Vermund og hendes parti Nye Borgerlige ligger til at få 1,7 procent af stemmerne, hvis der var valg i dag. Det viser den seneste opgørelse i Berlingske Barometer.

Pernille Vermund formand for partiet Ny Borgerlige. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er dog tale om store udsving i de forskellige meningsmålinger på vælgertilslutningen hos Nye Borgerlige. For eksempel blev partiet målt til blot 0,8 procent af stemmerne hos Voxmeter den 29. januar, mens Yougov målte partiet til hele 4,5 procent af stemmerne den 9. januar.

Et vægtet gennemsnit af de seneste målinger giver Pernille Vermund og Ny Borgerlige en vælgeropbakning på 1,7 procent af stemmerne. Og det er altså ikke nok til at få mandater i Folketinget.

Spærregrænsen på 2 procent af stemmerne er dog inden for rækkevidde. Hvis man holder den statistiske usikkerhed på 0,4 procent for øje, så vil partiet komme akkurat over spærregrænsen, hvis usikkerheden tipper til partiets fordel.

Berlingske Barometer viser et gennemsnit af de politiske meningsmålinger, der er blevet offentliggjort inden for de seneste 31 dage. En avanceret model ligger til grund for beregningen. Blandt andet tillægges nyere målinger mere vægt end ældre og de enkelte institutter vægtes efter deres måde at indsamle data på. Gå selv på opdagelse i Berlingske Barometers mange data her.