Lille fremgang til Radikale Venstre

Radikale Venstres popularitet ligger i dag højere end ved folketingsvalget i 2015, viser Berlingske Barometer.

Radikale Venstre kan ifølge Berlingske Barometer nyde sommerferien fra Folketinget med den største vælgeropbakning siden folketingsvalget i 2015. Fra venstre: Martin Lidegaard, de Radikales formand Morten Østergaard og Sofie Carsten Nielsen. (Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Ólafur Steinar Gestsson

Det Radikale Venstre oplever disse dage en forsigtig fremgang i vælgeropbakningen sammenlignet med folketingsvalget i 2015. Det viser Berlingske Barometer, der er et vægtet gennemsnit af den seneste måneds politiske meningsmålinger.

Det seneste halve år har Radikales vælgeropbakning været svagt stigende. Partiet står til 5,5 procent af vælgerstemmerne med en statistisk usikkerhed på 0,6 procentpoint. Fremgangen er dermed statistisk signifikant for midterpartiet sammenlignet med valgresultatet i 2015, hvor partiet kun fik 4,6 procent af stemmerne.

Berlingske Barometers vægtet gennemsnit 9. januar 2017 / Sammenlignet med folketingsvalget 18. juni 2015 Fold sammen
Læs mere

Fremgangen skyldes ifølge Gallups vælgervandringsanalyse i høj grad nye unge vælgere, der ønsker at sætte deres første kryds ved Radikale.

Partiet får dermed lidt mere albueplads i folketingssalen i form af to ekstra taburetter, så de samlet har ti pladser i folketingssalen.

Det er i øvrigt ikke første gang, at partiet ligger højere end valgresultatet. Det var også tilfældet i begyndelsen af 2016.

Partiformand Morten Østergaard har dog stadig noget at rette op på i forhold til valgresultatet i 2011, hvor partiet med Margrethe Vestager (R) i spidsen sikrede sig 9,5 procent af stemmerne.

Ifølge barometeret står rød blok i dag til 50,9 procent af vælgernes stemmer mod blå bloks 49,1 procent.

Her kan du gå på opdagelse i Gallups undersøgelse af vælgervandringer (bemærk, at tallene angiver vælgervandringer i perioden mellem det seneste folketingsvalg og oktober-november i år).

Berlingske Barometer viser et gennemsnit af de politiske meningsmålinger, der er blevet offentliggjort inden for de seneste 31 dage. En avanceret model ligger til grund for beregningen. Blandt andet tillægges nyere målinger mere vægt end ældre og de enkelte institutter vægtes efter deres måde at indsamle data på. Gå selv på opdagelse i Berlingske Barometers mange data her.