Konservative går frem i meningsmålingerne

Siden regeringsdannelsen er vælgeropbakningen til Det Konservative Folkeparti steget, viser Berlingske Barometer.

Ministerrokade på Amalienborg d. 28. november 2016. Justitsminister, Søren Pape Poulsen. (Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Ólafur Steinar Gestsson

Det Konservative Folkepartis popularitet er steget siden perioden omkring regeringsdannelsen i slutningen af november sidste år.

I dag står partiet til at få 4,4 procent af stemmerne, hvis der var folketingsvalg i morgen. Det viser Berlingske Barometer.

Det er to år siden, altså før det seneste folketingsvalg, at partiet blev målt så højt i barometeret.

Ved valget i juni 2015 fik Konservative Folkeparti 3,4 procent af stemmerne og ligger i dag dermed ét procentpoint højere. Det lyder måske ikke af meget, men er faktisk en statistisk betydelig fremgang.

Flere gange har støttepartier ellers tabt vælgere, når de er gået med i regering.  Nye Borgerlige har primært tiltrukket tidligere DF-vælgere og de vælgere, der tidligere stemte på Det Konservative Folkeparti. Det viser Gallups vælgervandringsanalyser.

Berlingske Barometer viser et gennemsnit af de politiske meningsmålinger, der er blevet offentliggjort inden for de seneste 31 dage. En avanceret model ligger til grund for beregningen. Blandt andet tillægges nyere målinger mere vægt end ældre og de enkelte institutter vægtes efter deres måde at indsamle data på. Gå selv på opdagelse i Berlingske Barometers mange data her.