Her er Mette Frederiksens liv og karriere

Se her, hvordan Mette Frederiksen har bevæget sig fra barndommen i Aalborg over LO, afrikastudier og partiarbejde hos Socialdemokraterne til minister.

Mette Frederiksen og Henrik Dam Kristensen på vej til ministeroverdragelse i Beskæftigelsesministeriet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft

Her er Mette Frederiksens liv og karriere i kronologisk rækkefølge:

1977: Mette Frederiksen bliver født 19. november i Aalborg, som datter af typograf Flemming Frederiksen og pædagog Anette Frederiksen.

1983-1993: Går i folkeskolen på Byplanvejens Skole i Aalborg.

1996: Bliver student fra Aalborghus Gymnasium

2000: Kandidat for Socialdemokratiet i Københavns Amtskreds. Arbejder som ungdomskonsulent for LO frem til 2001.

2001-2005: Vælges for første gang til Folketinget for Socialdemokraterne ved valget i 2001. Får tildelt tre ordførerposter, nemlig kultur-, medie-, og ligestillingsordførerposterne. Disse poster fastholder hun frem til 2005, hvor hun bliver socialpolitisk ordfører.

2002: Modtager Nina Bang-prisen, der gives til en kvinde, som har udvist politisk mod, virkelyst og gennemslagskraft med social fornemmelse.

2005-2011: Bliver medlem af socialpolitisk udvalg. Samme år udnævnes Mette Frederiksen til næstformand i Socialdemokratiets folketingsgruppe.

2007: Bliver bachelor i administration og samfundsfag fra Aalborg Universitet.  Samme år bliver hun endnu engang valgt ind i Folketinget. Ved valget opnår hun et personligt stemmetal på 27.077 stemmer, hvilket placerer hende som nummer syv på listen over danske politikere med flest personlige stemmer.

2008: Er den første til at modtage Peter Sabroe Klubbens Hæderspris. Prisen uddeles til et menneske, der virker for de samme sociale, politiske og mediemæssige idealer, som journalist og politiker Peter Sabroe (1867-1913) gjorde.

2009: Tager sin mastergrad i afrikastudier på Københavns Universitet.

2011: Da Helle Thorning-Schmidt vinder valget, bliver Mette Frederiksen udnævnt til beskæftigelsesminister. Her overtager hun ansvaret for den halvering af dagpengeperioden, som den foregående regering med støtte fra Dansk Folkeparti og de Radikale havde lavet i 2010.

2012: Modtager Altinget.dks Ting-pris for sin evne til at kommunikere autentisk og autoritativt til borgerne. Hun løber også ind i beskyldninger om hykleri, da det kommer frem at begge hendes børn går på det privatskole, mens hun tidligere har kritiseret ressourcestærke forældre for at vælge folkeskolen fra.

2013: Mette Frederiksen kommer igen i modvind, efter at Ekstra Bladet kunne afsløre, at Mette Frederiken og hendes ministerium havde undladt at oplyse folketinget om, at det faktiske antal  dagpengemodtagere der ville falde ud af dagpengesystemet i 2013 var betydeligt højere end først forventet. Mette Frederiksen havde i første omgang meddelt, at det forventede antal var 7-12.000 personer, men det faktiske tal var 22.679.

2014: Mette Frederiksen udnævnes til ny justitsminister, efter Karen Hækkerup forlod posten til fordel for en stilling som direktør i Dansk Landbrug og Fødevarer.