Enhedslisten står til otte procent af stemmerne

Enhedslisten, der afholder årsmøde i denne weekend, har samme vælgeropbakning som ved folketingsvalget i 2015. Det viser Berlingske Barometer.

Politisk ordfører for Enhedslisten, Pernille Skipper. (Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Ólafur Steinar Gestsson

Enhedslistens medlemmer har hverken grund til at juble eller ærgre sig, mens de her i weekenden afholder årsmøde i Korsgadehallen på Nørrebro i København. I hvert fald ikke, hvis de kaster et blik på partiets popularitet. Partiet har nemlig stort set samme vælgertilslutning som ved folketingsvalget i 2015.

Det viser Berlingske Barometer, der er et vægtet gennemsnit af den seneste måneds politiske meningsmålinger.

I øjeblikket står Enhedslisten til 8,2 procent af de danske stemmer mod 7,8 procent ved folketingsvalget i 2015. Ændringen ligger inden for den statistiske usikkerhed, hvilket betyder, at partiet ligger på niveau med valget.

Sidst vi havde Enhedslisten under lup i et barometertjek, var tilbage i januar. Her kunne partiet glæde sig over en fremgang på 0,9 procentpoint sammenlignet med resultatet fra folketingsvalget i 2015.

Siden da er fremgangen dog svundet ind, og partiet er igen tilbage på samme niveau som ved valget i 2015.

Bedre ser det dog ud for den samlede røde blok, der ifølge Berlingske Barometer står til 51,2 procent af vælgermassen, mens blå bloks partier må nøjes med 48,8 procent.

Berlingske Barometer viser et gennemsnit af de politiske meningsmålinger, der er blevet offentliggjort inden for de seneste 31 dage. En avanceret model ligger til grund for beregningen. Blandt andet tillægges nyere målinger mere vægt end ældre, og de enkelte institutter vægtes efter deres måde at indsamle data på. Gå selv på opdagelse i Berlingske Barometers mange data her.