Dødt løb mellem rød og blå blok - Radikale Venstre straffes ikke i vælgeropbakning

Radikale Venstre kan glæde sig over en fremgang i vælgeropbakningen sammenlignet med folketingsvalget i 2015. Det viser Berlingske Barometer.

Ifølge Berlingske Barometer kan det Radikale Venstre med Morten Østergaard i spidsen glæde sig over en fremgang i partiets vælgeropbakning sammenlignet med folketingsvalget i 2015. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ólafur Steinar Gestsson
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis der var valg i dag, ville Radikale Venstre stå til at indkassere 5,6 procent af vælgernes stemmer.

Det viser Berlingske Barometer, som er et vægtet gennemsnit af den seneste måneds politiske meningsmålinger.

Til sammenligning satte blot 4,6 procent af vælgermassen kryds ud for de Radikale ved folketingsvalget den 18. juni 2015, hvor partiet fik 8 mandater.

Dermed er partiets vælgertilslutning i dag ét procentpoint højere end ved valget. Med en statistisk usikkerhed på 0,7 procentpoint betyder det, at partiets fremgang er statistisk signifikant.

Fremgangen i partiets popularitets vil dermed også kunne mærkes i folketingssalen, hvor de Radikale Venstre står til yderligere to mandater.

Berlingske Barometer - Vægtet gennemsnit 25. okt. 2017 / Sammenlignet med folketingsvalget 18. jun. 2015 Fold sammen
Læs mere

Sidst vi havde partiet under lup i barometertjekket, var tilbage i juli. Her lå Radikale Venstre til at modtage 6,2 procent af vælgernes stemmer, hvilket ifølge Berlingske Barometer var partiets største vælgeropbakning siden maj 2015.

Hvis vi kaster et blik på blokkene, er der i øjeblikket dødt løb. Blå blok står samlet til at modtage 50,2 procent af stemmerne, mens rød blok må nøjes med 49,8 procent af vælgernes stemmer. Med en statistisk usikkerhed på +/- to procentpoint, er der altså ikke nogen signifikant forskel i blokkenes stemmeandele.

Berlingske Barometer viser et gennemsnit af de politiske meningsmålinger, der er blevet offentliggjort inden for de seneste 31 dage. En avanceret model ligger til grund for beregningen. Blandt andet tillægges nyere målinger mere vægt end ældre og de enkelte institutter vægtes efter deres måde at indsamle data på. Gå selv på opdagelse i Berlingske Barometers mange data her.