Dødt løb mellem blokkene

Rød bloks føring er forsvundet igen, viser Berlingske Barometer.

Socialdemokraterne med formand Mette Frederiksen i spidsen ligger på niveau med valgresultatet i juni 2015, men rød blok har mistet de seneste ugers forspring. (Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Så gik den ikke længere for rød blok. Rød blok har på det seneste ligget statistisk signifikant højere end blå blok. I nogle uger har blokken endda haft udsigt til 90 eller 91 mandater ved et eventuelt folketingsvalg. Men nu er flertallet forduftet, viser et tjek af Berlingske Barometer, vores vægtede gennemsnit af meningsmålinger.

Rød blok står i øjeblikket til at få 50,3 procent af stemmerne og er dermed ikke nævneværdigt foran blå blok.

Ændringen i styrkeforholdet mellem blokkene skyldes ikke, at et enkelt parti stormer frem - det sker som bekendt sjældent - men at to partier er målt højere i barometeret.  De to partier, der dog hver for sig ikke kan prale af en fremgang, er Dansk Folkeparti og Liberal Alliance.

Dansk Folkeparti står til at få 20,3 procent af stemmerne. Liberal Alliance står til 8,0 procent.

Berlingske Barometer viser et gennemsnit af de politiske meningsmålinger, der er blevet offentliggjort inden for de seneste 31 dage. En avanceret model ligger til grund for beregningen. Blandt andet tillægges nyere målinger mere vægt end ældre og de enkelte institutter vægtes efter deres måde at indsamle data på. Gå selv på opdagelse i Berlingske Barometers mange data her.