Dansk Folkeparti kæmper med vælgernes opbakning

Dansk Folkeparti holder årsmøde i denne weekend, og partiet er langt fra den samme vælgeropbakning som ved folketingsvalget i 2015, viser Berlingske Barometer.

Der er stadig et godt spænd mellem Dansk Folkepartis vælgertilslutning fra sidste folketingsvalg og til i dag. Her er det DF-formand Kristian Thulesen Dahl på talerstolen under DF-årsmødet sidste år i Herning Kongrescenter. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Dansk Folkepartis årsmøde løber af stablen i denne weekend i Herning, og det er nok ikke meningsmålinger, som DF-formand Kristian Thulesen Dahl vil hæfte sig alt for meget ved på talerstolen.

I øjeblikket står hans parti nemlig til 18,2 procent af stemmerne mod 21,1 procent ved sidste valg. Dansk Folkepartis tilbagegang på 2,9 procentpoint er statistisk signifikant.

Det viser Berlingske Barometer, der er et vægtet gennemsnit af den seneste måneds politiske meningsmålinger.

Siden vi senest barometertjekkede Dansk Folkeparti var tilbage i maj. Her stod partiet til en opbakning på 17,7 procent.

Ved sidste valg fik DF 37 mandater, men lige nu står de til kun at få 33 pladser på Christiansborg. Bedre ser det ikke ud for den samlede blå blok, der ifølge Berlingske Barometer står til at få 83 mandater i Folketinget, mens rød bloks partier har flertallet med 92 mandater.

Foto: Berlingske Barometer.

Venstre står lige nu til 18,1 procent af stemmerne og er dermed meget tæt på at overhale Dansk Folkeparti som landets næststørste parti.

Berlingske Barometer viser et gennemsnit af de politiske meningsmålinger, der er blevet offentliggjort inden for de seneste 31 dage. En avanceret model ligger til grund for beregningen. Blandt andet tillægges nyere målinger mere vægt end ældre, og de enkelte institutter vægtes efter deres måde at indsamle data på. Gå selv på opdagelse i Berlingske Barometers mange data her.