Alternativet står til fem procent af vælgernes stemmer

Alternativet har i dag samme vælgeropbakning som ved folketingsvalget i 2015. Det viser Berlingske Barometer.

Alternativet ligger i denne uges barometertjek på niveau med valgresulatet i 2015.  (Foto: Ida Marie Odgaard/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis der var folketingsvalg i dag, ville Alternativet modtage 5,2 procent af vælgernes stemmer.

Det viser Berlingske Barometer, der er et vægtet gennemsnit af den seneste måneds politiske meningsmålinger.

Ved folketingsvalget i 2015 modtog partiet 4,8 procent af vælgermassens stemmer.

Ændringen i partiets popularitet ligger inden for den statistiske usikkerhed, hvilket betyder, at Alternativet i dag ligger på niveau som ved folketingsvalget i 2015.

Siden vi barometertjekkede Alternativet tilbage i maj, er partiets popularitet i meningsmålingerne faldet. Her lå partiet nemlig til 5,7 procent af vælgernes stemmer, mens de tilbage i maj 2016 lå til at modtage rekordhøje 7,6 procent.

Hvis vi kaster et blik på de to blokke, ligger rød blok ifølge Berlingske Barometer i øjeblikket til 50,7 procent af stemmerne mod blå bloks 49,3 procent. Med en statistisk usikkerhed på +/- 1,7 procent, har rød blok ikke længere et statistisk signifikant forspring til blå blok i blokkenes stemmeandele.

Berlingske Barometer viser et gennemsnit af de politiske meningsmålinger, der er blevet offentliggjort inden for de seneste 31 dage. En avanceret model ligger til grund for beregningen. Blandt andet tillægges nyere målinger mere vægt end ældre og de enkelte institutter vægtes efter deres måde at indsamle data på. Gå selv på opdagelse i Berlingske Barometers mange data her.