Allerslev venter med at slå Ritt

Københavns overborgmester hedder også Ritt Bjerregaard efter valget om godt to år, forudser Venstres kommende leder på Rådhuset, Pia Allerslev.

Pia Allerslev nærer ingen forhåbninger om at slå Ritt Bjerregaard ved næste valg. Foto: Keld Navntoft Fold sammen
Læs mere
Hvis københavnerne tror, at Venstres kommende leder på Rådhuset, Pia Allerslev, om kort tid vil proklamere: "Jeg kan slå Ritt Bjerregaard ved næste valg", tager de grueligt fejl.

For at flertallet i Borger-repræsentationen skal vippe ved valget i november 2009, kræver det en borgerlig fremgang på 14 mandater og en jordskredssejr uden sidestykke i dansk politik.

"Jeg har ingen ambitioner om at slå Ritt Bjerregaard næste gang. Den eneste, der ville kunne slå hende, er Anders Fogh Rasmusen. Og jeg tvivler på, at han smider statsministertaburetten fra sig for at komme til Københavns Kommune," siger Pia Allerslev i et interview med Berlingske Tidende.

Udmeldingen fra Pia Allerslev, der 1. januar næste år bliver Københavns kultur- og fritidsborgmester efter Martin Geertsen, kommer allerede nu, fordi hun ikke ønsker at løbe ind i en masse skuffede forventninger blandt borgerlige vælgere i hovedstaden.

"For mig er den vigtigste ambition at gøre Venstre endnu stærkere, end vi er nu, og skærpe profilen af Venstre og det borgerlige København. Jeg vil fortsætte Søren Pinds og Martin Geertsens utrættelige kamp med at påpege de steder, hvor Ritt Bjerregaard er til skade for København," siger Pia Allerslev.

Københavns socialdemokratiske overborgmester Ritt Bjerregaard har tidligere sagt, at hun gerne vil blive på posten i mindst to valgperioder, det vil sige indtil udgangen af 2013. Og til den tid håber Venstre, at et flertal af de københavnske vælgere er klar til et systemskifte.

Læs hele interviewet med Pia Allerslev i Berlingske Tidende i morgen