Alle omveje fører til Herning

Er din bil mere end 25 år gammel? Måske endda en klassiker der fortjener et beundrende blik eller tre? Så har du chancen for at deltage i Danmarks største klassiske motorløb, Stjerneløbet til Herning lørdag 27. oktober.

27. oktober tyvstarter det første af en række klassiske motorløb herhjemme under navnet DASU Classic. Martin Rode og Mette Mølck er nogle af de danskere, der dyrker pålidelighedsrally i klassiske biler som Martins MG. Fold sammen
Læs mere

Løbet udgår fra fem store byer i Danmark. Målet er Messecenter Herning, der samme weekend er hjemsted for udstillingen Biler for Alle. Prisen er 300 kroner for en bil med to deltagere, inklusive fri parkering og mulighed for at købe overnatning med rabat. Tilmelding sker efter princippet først til mølle.

Stjerneløbet er samtidig tyvstart på Dansk Automobil Sports Unions nye løbsserie - DASU Classic. I de senere år er interessen for klassiske biler steget med samme fart som boligejernes friværdier. Derfor vil DASU give alle danskere med en klassisk bil i garagen mulighed for at deltage i klassisk motorsport.

»Stadig flere danskere ejer i dag en klassisk bil«, forklarer Ole Ingemann, formand for Historisk Udvalg under DASU.

»Nu giver vi dem mulighed for også at dyrke motorsportsoplevelsen med deres bil. Ikke race, ikke hastighedsrally, men pålidelighedsrally, hvor det gælder om at komme ad rette vej med en passende hastighed, så hele familien kan være med, siger han.

Eller som idefolkene bag DASU Classic også udtrykker det med sans for at sælge varen: Genoplev køreglæden. Kend din bil og dit land. Mød spændende mennesker i spændende biler. Kør på sjove og smukke veje.

Interesserede kan se mere på hjemmesiden www.dasuclassic.dk.