Zalando og Rocket Internet flopper på børsen

Det lugter stærkt af dotcom-boble, advarer aktieanalytiker, der ikke selv kunne drømme om at købe aktierne.

Rocket Internet og datterselskabet Zalando får gevaldige stryg på børsen i Frankfurt i dag, kort efter deres børsnoteringer. Fold sammen
Læs mere
Foto: DANIEL ROLAND
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hype var der nok af, og det begyndte da også med et brag, da Zalando i går blev introduceret på børsen i Frankfurt.

Aktien steg med 13 procent, inden gassen gik af ballonen og kursen sluttede dagen med en minimal stigning på 0,9 procent. En kæmpeskuffelse for Europas største modebutik på nettet.

Torsdag var det så moderselskabet Rocket Internets tur til at komme på børsen, og i dag er investorerne anderledes skeptiske. Aktien lagde fra start med et dundrende fald på 13,8 procent, inden den stabiliserede sig omkring minus 2,5 procent. Zalando fulgte lige efter med et fald fra morgenstunden på minus 10 procent, inden aktiekursen fandt sig til rette på omkring minus 8 procent.

Det betyder at begge selskaber lige nu handles for under den kurs, de blev introduceret til. Ifølge analytikere et tegn på, at prisen dels var sat for højt, og at børsnoteringen mere har været drevet af et exit-ønske fra nuværende investorer end efterspørgsel fra andre.

"Det er en raket uden brændstof. Mit forbehold er, at jeg ikke kan se nogen unik værdiskabelse i de selskaber. Zalando har brugt mange penge og markedsføring på at vokse sig store, men i bund og grund gør de intet anderledes end andre tøjbutikker på nettet. Se bare danske Stylepit (tidl. Smartguy.dk, red.), der er noget nær kollapset," siger Per Hansen, investeringsøkonom hos Nordnet.

"Når aktierne falder på de første dage, så gælder det om at holde sig væk. Det er selskaber, få havde hørt om for to år siden, og nu skulle de pludseligt være 40 milliarder kroner værd? Det lugter langt væk af dotcom-boble. Jeg kunne aldrig drømme om at købe de aktier," siger han.

Rocket Internet er et paraplyselskab for en række internetvirksomheder og går efter at være de største uden for USA og Kina. Indtil videre lader det dog til, at aktiemarkedet vender tommelfingeren nedad til den ambition.