Yen svækkes forud for udfald af G20-møde

Den japanske valuta, yen, svækkes overfor de fleste andre valutaer tirsdag, efter syv dages styrkelse overfor dollaren.

Den japanske valuta, yen, svækkes overfor de fleste andre valutaer tirsdag, efter syv dages styrkelse overfor dollaren. Fold sammen
Læs mere
Foto: FRANCK ROBICHON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Pusterummet kommer, efter at de japanske myndigheder har intensiveret retorikken om, at man er klar til at stoppe himmelflugten. Yen steg til det højeste niveau mod dollaren i 17 måneder mandag, skriver Bloomberg News.

Den japanske finansminister Taro Asa siger tirsdag, at Japan er klar til handling, hvis bevægelserne bliver for ekstreme. Kommentaren kommer efter en lignende advarsel fra kabinetschef Yoshihide Suga, der har sagt, at man følger valutamarkedet "med årvågenhed."

Bank of Japans guvernør Haruhiko Kuroda sagde mandag, at centralbanken ikke vil tøve med at tilføje yderligere stimulus, hvis det bliver nødvendigt.

- Markederne var i lang tid skeptiske overfor, om de japanske embedsmænd seriøst overvejede handling, da yen var så undervurderet. Det har ændret sig, efter at yen er rykket tættere på, hvad mange i markedet ser som dagsværdi, hvilket er omkring 105, siger valutastrateg Valentin Marinov fra Crédit Agricole til Bloomberg News.

Nu afventer markedsdeltagerne udfaldet af G20-mødet sidst på ugen, hvor de 20 landes centralbankchefer og finansministre mødes i Washington i forbindelse med Den Internationale Valutafonds og Verdensbankens årlige topmøde. Her skal der blandt andet følges op på det seneste G20-møde i Shanghai i januar.

En dollar koster tirsdag middag 108,28 yen mod 107,90 yen mandag eftermiddag. Samtidig går der 123,54 yen på en euro mod 123,13 mandag.