Yen svækkes efter indikation af endnu lavere renter

Den japanske yen svækkes en anelse i et ellers stille valutamarked onsdag morgen.

Japanske 10.000 yen sedler. REUTERS/Shohei Miyano Fold sammen
Læs mere
Foto: SHOHEI MIYANO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Langt de fleste investorer foretrækker at blive på sidelinjen op til rentemeddelelsen fra den amerikanske centralbank, som offentliggøres klokken 19 dansk tid onsdag.

Medlemmerne af Federal Open Market Committee ventes dog ikke at overraske med en renteforhøjelse, men kommentarer til den fremtidige rentebane vil presse sig på i såvel valuta som rentemarkederne.

I mellemtiden har den japanske centralbank, Bank of Japan, signaleret, at der er masser af plads til nye rentereduktioner i Japan, hvor den i forvejen negative rente på minus 0,1 pct. teoretisk kan blive sænket til minus 0,5 pct.

Det vurderer Bank of Japans topchef, Haruhiko Kuroda, i det japanske parlament onsdag.

Centralbankchefen stillede sig på en pressekonference efter tirsdagens pengepolitiske møde parat til at komme med tiltag på tre fronter - en reduktion i den nuværende rente på minus 0,1 pct., en acceleration af den monetære base eller en udvidelse af købene af mere risikobetonede aktiver.

Ifølge en undersøgelse foretaget af Bloomberg anser økonomerne en yderligere reduktion af den negative rente, som det mest sandsynlige værktøj.

Netop de divergerende rentesatser har længe været hovedmotivet for valutamarkedets favorisering af dollar på bekostning af såvel yen som euro.

Men i takt med at dollar er styrket ganske markant over de seneste 18 måneder, er effekten af de forsatte forventninger om øgede renteforskelle fordampet, hvilket fik yen til at styrkes, da de japanske renter gik under nul, mens euro fik samme skulderklap af markedet, da ECB øgede de pengepolitiske lempelser på alle fronter i sidste uge.

Onsdag morgen koster euro 1,1105 dollar mod 1,1110 dollar tirsdag eftermiddag.

Dollar koster 113,40 yen per dollar mod 112,85 yen per dollar tirsdag eftermiddag, og der går samtidig 125,95 yen på en euro onsdag morgen mod 125,40 yen tirsdag eftermiddag.