Worning: Krisen ændrer intet ved direktør-lønninger

Jørgen Worning, bestyrelsesformand i B&O og FLS, afviser, at finanskrisen får bestyrelserne til at aflønne deres direktører på en ny måde.

Jørgen Worning mener incitamentsaflønninger til topcheferne skal fortsætte. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
En af landets mest magtfulde bestyrelsesformænd, Jørgen Worning, kan ikke genkende det billede som en række headhuntere og eksperter tegner i dagens udgave af Berlingske Business, hvor de ser en tendens til, at direktørerne holder igen med de store krav til diverse bonus-ordninger som følge af finanskrisen. Worning mener ikke, at bestyrelserne i de børsnoterede danske selskaber skal skrue lønpakkerne sammen på en anden måde – blot fordi der er krise.

”Incitamentsaflønninger fortsætter, men de må selvfølgelig ikke tage overhånd, ” siger Jørgen Worning, der mener, måden hvorpå topchefen bliver aflønnet på i dag, fungerer fint.

”Grundlæggende mener jeg, at bonusordninger som optioner fungerer som et fint supplement til topchefen ud over den almindelige løn,” siger Jørgen Worning.

Hans begrundelse er, at hvis resultaterne ikke er til stede i regnskaberne, så udebliver bonusordningen også.

Fyrstelig løn
En rundspørge, Business foretog i går, viser, at en række af landets førende headhuntere forudsiger, at landets bestyrelser vil ændre på topchefernes lønkrav, der blandt andet har betydet fyrstelige optionsprogrammer for nogle topchefer.

Blandt andet den tidligere direktør i Roskilde Bank, Niels Valentin Hansen, kunne hæve en fyrstelig løn, ligesom han også havde en særdeles lukrativ aktieoptionsordning.

Jørgen Worning afviser dog, at de populære optionsprogrammer forsvinder som et incitament til at aflønne topchefen. Også selv om historier om topchefer, der har tjent millioner af kroner, mens deres virksomhed har tabt milliarder med efterfølgende fyringsrunder, har fyldt meget i medierne.

”Nej, denne form for bonus forsvinder ikke,” siger han.

Jørgen Worning påpeger dog, at krisen gør, at lønforhøjelser ikke ligger først – eller højest – for bestyrelserne.