William Demant kværner videre...

...men ikke godt nok, mener investorerne. Selvom pengemaskinen under ledelse af Niels Jacobsen fortsætter med at vinde markedsandele, så er halvårsresultatet en spids under markedets forventninger. Aktien dykker. Opdateret 12.31

Høreapparatproducenten William Demant Holding er kommet dårligere ud af første halvår end ventet.

Det fremgår af halvårsregnskabet fra høreapparatproducenten, der dog fastholder forventningerne til hele 2007.

William Demant er kommet ud af årets første seks måneder med et overskud af driften på 672 mio. kr., mens analytikere adspurgt af RB-Børsen havde ventet et driftsoverskud på 712 mio. kr. Omsætningen landede på 2684 mio. kr., mens analytikerne her havde ventet en omsætning på 2715 mio. kr.

William Demant Holding venter fortsat et overskud af driften i niveauet 1,425 og 1,5 mia. kr. samt en omsætningsvækst på 9-12 pct. opgjort i lokal valuta svarende til en omsætning på 5,45-5,6 mia. kr.

"Halvårets vækst har især været drevet af succesen med Oticon Delta. Fremgangen understøttes af udvidelsen af Deltas audiologiske tilpasningsområde og lanceringen af Delta 4000 i slutningen af 2006," skriver William Demant i en kommentar til regnskabet.

Aktien er sendt ned i kurs 488 - et fald på mere end 7 pct. Som spået af en række aktiestrateger inden regnskabsæsonen kunne det betyde store kurstæv til selskaberne, hvis forventningerne var store og selskabrne ikke kunne leve op til disse - selvom virksomheden ramte plet med hensyn til egne forventninger.

Det er præcis det scenarie, der udspiller sig for William Demant-aktien i dag.
(RB-Børsen)