William Demant fastholder forventningerne

William Demant Holding fastholder sine forventninger til hele 2015 om et driftsresultat (EBIT) i størrelsesordenen 1,8-2,0 mia. kr. Det fremgår af den periodemeddelelse for tredje kvartal, som selskabet har offentliggjort torsdag morgen.

William Demants hovedsæde. Her høreapparater fra Oticon. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Høreapparatproducenten William Demant kalder udviklingen i årets første ni måneder tilfredsstillende, hvor der blandt har været en vækst i engrossalget, som overstiger den generelle vækst på markedet. Der er bedring i Tyskland og Storbritannien.

Det fremgår af William Demants periodemeddelelse for tredje kvartal.

William Demant oplyser, at det i årets første ni måneder har haft en stigning i den underliggende EBIT-margin sammenlignet med samme periode sidste år, hvis der justeres for valutakurseffekter og betalinger. Ugunstige udviklinger i valukurser rammer dog driftsoverskuddet.

- Adskillige usikrede, dollar-afhængige valutaer er blevet svækket i andet halvår, hvilket har ført til en negativ valutakurseffekt for helåret på koncernens resultat af primær drift, EBIT, skriver selskabet.

Selskabet skriver, at der er aftagende vækst på det amerikanske marked for høreapparater, efter at der i årets første halvdel var en vækst på 9 pct. Det gælder især salget i den offentlige kanal Veterans Affairs (VA).

- År til dato har stykvæksten på det amerikanske marked dog været positiv og har faktisk oversteget den historiske gennemsnitlige vækstrate. Væksten var drevet af både den private sektor og VA, skriver selskabet.

Til gengæld er der bedring at spore i Europa, hvor væksten har været niveau med den historiske gennemsnitlige vækstrate.

- Efter at have oplevet en lav, tocifret negativ vækstrate i første halvdel af 2015 har Tyskland oplevet fremgang i anden halvdel af året. Som forventet er der i andet halvår igen kommet gang i efterspørgslen fra NHS i Storbritannien, hvilket år til dato har bragt væksten op på det normale niveau, efter at vi så en negativ vækstkurve i første halvår, skriver William Demant.

I forbindelse med regnskabet fastholder William Demant forventningerne til hele året. Dermed regner høreapparatproducenten fortsat med et driftsoverskud (EBIT) i størrelsesordnen 1,8-2,0 mia. kr. for 2015.