Widerøe-chef frygter SAS-konkurs

Chef i datterselskab lufter bekymring for SAS' videre eksistens over for kollegerne.

Foto: Brian Bergmann
Tore Digranes er chef for Widerøes hovedbase i Tromsø. Ifølge norske E24 har Finansavisen fået fingrene i en e-mail, som chefen har sendt rundt til sine kolleger, hvor han skriver følgende:

"Hvis ikke de økonomiske resultatene forbedrer sig, er "worst case" at SAS-koncernen går konkurs 31.12.2009."

Den norske datters dissens
Hvad, der gør sagen lidt pudsig, er, at det norske luftfartsselskab Widerøe rent faktisk er ejet af SAS. Tore Digranes baserer sin bekymring på, at SAS angiveligt allerede har brugt de seks milliarder svenske kroner, som blev rejst i aktieemissionen i april, samt at tre af investorerne havde skaffet sig rettigheder, der gør, at de får tilbagebetalt milliarder af kroner, hvis SAS ikke opfylder de økonomiske mål.

Fejlagtige oplysninger
SAS' informationschef Claus Sonberg afviser overfor E24 kategorisk påstanden om udvidede rettigheder.

"Det passer ikke. Der eksisterer ingen kobling mellem emissionen og lånebetingelserne."

Endvidere afviser informationschefen også konkursbekymringen med oplysningen om, at koncernen ved udgangen af andet kvartal havde en egenkapital på knap 12 milliarder.

Jacob Pedersen, der er aktieanalytiker hos Sydbank, udtrykker overfor E24 ligeledes sin skepsis i forhold til en mulig konkurs.

"Jeg forventer ikke, at SAS har behov for at rejse kapital i løbet af efteråret. De fik seks milliarder i foråret, og en god del af dette er brugt til at nedbringe, i tråd med hensigten. Underskuddene kan selvsagt ikke fortsætte, som de har gjort de sidste kvartaler, men det tror jeg heller ikke, de vil gøre."