WDH: Markedet straffer manglende opjustering - Enskilda

 

Torsdag var dagen, hvor selv den mindste negative nyhed blev straffet ekstra hårdt af investorerne. Og det faktum ramte især aktien i høreapparatproducenten William Demant Holding (WDH), der efter halvårsregnskabet måtte se sig knockoutet af markedet - så meget, at det på et tidspunkt var den af aktierne, der faldt mest i C20-indekset.

 

Hos Enskilda Securities vurderer analytiker Niels Granholm-Leth, at selskabet straffes, fordi visse investorer havde sat næsen op efter en opjustering og generelt havde ventet lidt bedre tal fra WDH.

 

- De kommer ud med tal, der ligger 8 pct. under konsensus, og som er 5 pct. lavere end det, jeg havde forventet. Det som markedet bliver fanget lidt af, er, at en stor del af indtjeningen først ligger i andet halvår. Og det har selskabet faktisk selv indikeret tidligere, så der har markedet været lidt for optimistiske i første halvår, siger Niels Granholm-Leth til RB-Børsen.

 

Han mener, at der fortsat er mulighed for, at WDH vil opjustere efter 3. kvartal, men det afhænger af, om introduktionen af det nye højpris-høreapparat Epoq forløber godt.

 

Enskilda-analytikeren kalder selve regnskabstallene for fornuftige.

 

- Hvis du kigger på tallene, har de en vækst på høreapparaterne på 9 pct. i lokal valuta, hvilket jo sådan set er ganske fornuftigt i et halvår, hvor de dybest set ikke har lanceret særligt mange nye produkter, siger Niels Granholm-Leth med henvisning til, at Epoq først er blevet lanceret sent i halvårsperioden.

 

WDH-aktien var torsdag eftermiddag faldet med 7,6 pct. til kurs 485 - det næsthøjeste fald i C20.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )