WDH-anbefaling nedjusteres to trin af Jyske Bank

 

Halvårsregnskabet fra William Demant får Jyske Bank til at sende anbefalingen af aktien to trin ned af stigen. Jyske Bank anbefaler herefter "reducer", mens den tidligere anbefaling var "akkumuler".

 

- Såvel væksten som margin var skuffende. William fastholder dog forventningerne til helåret. Vi havde tidligere ventet en opjustering, skriver chef for aktieanalysen hos Jyske Bank, Rune Møller.

 

- Vi gør opmærksom på, at vi fortsat venter, at WDH går et stærkt halvår i møde drevet af det nye high-end høreapparat Epoq, men det vil efter vores vurdering ikke være nok til en opjustering, står der videre.

 

Jyske Bank fremhæver, at William Demant bruger dobbelt så mange penge på forskning og udvikling som GN Resound og 40 pct. mere end Sonova. Til gengæld er William Demants ældste produkt under 24 måneder gammelt, og koncernen er i stand til at time sine produktlanceringer optimalt i forhold til konkurrenterne. Alligevel vurderer Rune Møller, at aktien allerede er for dyr, og han ser begrænsede muligheder for kursstigninger.

 

Rune Møller venter, at konkurrenten GN Resound sælges til en kapitalfond eller et af de store medicinalselskaber. Konkret nævner han Phillips eller Johnson & Johnson, og et sådan salg vil også påvirke William Demant.

 

- Det vil efter vores vurdering være negativt for William Demant, da en ny aktør kan være mere aggressiv, skriver Rune Møller.

 

Torsdag, der var regnskabsdag faldt aktien 35 kr., men efter tre kvarters handel fredag var en del af et tabte indhentet, da aktien lå i kurs 500 - 10 kr. højere end torsdagens slutnotering.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )