Warren Buffett: Køb japanske aktier

Den kendte aktieguro, Warren Buffett, ser de sidste dages kursfald på japanske aktier som en god købsmulighed.

Warren Buffett Fold sammen
Læs mere
Foto: Jason Reed
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Milliardærer Warren Buffet, der står bag investeringsselskabet Berkshire Hathaway, mener at det store jordskælv i Japan, er en god købemulighed for japanske aktier. 

Det japanske aktieindeks, Nikkei 225 er faldet med ti procent siden det værste jordskælv nogensinde ramte Japan for lidt mere end en uge siden.


De sidste dage er de japanske aktier da også steget en smule. Det sker blandt andet fordi den radioaktive stråling fra Fukushima Dai-Ichi kraftværket ser ud til at være aftagende. Kraftværket blev skadet på alvorlig vis af en tsunami den 11. marts.

De japanske aktier er også steget i kurs på det sidste, fordi den japanske yen fortsætter med at falde efter fredagens intervention fra de store G7-lande. Den svagere yen styrker konkurrenceevnen hos de store japanske eksportvirksomheder.

Der er også en stigende opfattelse af, at verdensøkonomen næppe lider alvorlig skade af den aktuelle uro i Nordafrika og krisen i Japan. Prisen på olie er dog stedet en del mandag morgen.
Warren Buffett, der er verdens tredje rigeste mand, siger i øvrigt også, at han har planer om at øge sine investeringer i Syd Korea. 

Berkshire Hathaway ejer allerede aktier i den sydkoreanske stålproducent POSCO og den kinesiske bil- og batterivirksomhed BYD.

Investeringsselskabet havde 38 milliarder dollar i kontanter ved udgangen af sidste år.

Warren Buffett siger, at de leder efter et "større opkøb," for at ekspandere yderligere.

I sidste uge købte Warren Buffett kemivirksomheden Lubrizol for ni milliarder dollar, hvilket er en af hans største opkøb nogensinde.