Warren Buffet investerer i flyselskaber efter årtiers modstand

Investorguruen Warren Buffet har gennem sit holdingselskab Berkshire Hathaway nu investeret flere milliarder kroner i amerikanske flyselskaber på trods af, at Buffet i årtier har kaldt sektoren en dødsfælde for investorer.

Foto: KAREN BLEIER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det drejer sig konkret om American Airlines, Delta og United Continental, som Berkshire Hathaway med Buffet i spidsen samlet har investeret omkring 1,4 mia. dollar i. De frie midler til investeringerne blev taget fra aktier i detailgiganten Walmart, som Berkshire reducerede beholdningen af med 68 pct.

Det skriver Wall Street Journal.

Der spekuleres dog i, at det muligvis ikke er Warren Buffet selv, som har udtænkt opkøbene, men nærmere en af selskabets to øverst-rangerende forvaltere, Todd Combs eller Ted Wechsler. Warren Buffet har nemlig siden 1989, hvor han købte aktier i et flyselskab på et strategisk dårligt tidspunkt, været en meget ligefrem kritiker af aktier i flysektoren.

Aktierne i alle tre selskaber er steget siden nyheden om, at den berømte investor igennem sit selskab har foretaget de store opkøb, skriver Wall Street Journal.