Wall Street trukket op igen af bankerne

Efter et skuffende fald på Wall Street på dagen for Barrack Obamas indsættelse som USAs præsident, tog aktierne onsdag revance.

Foto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Aktierne faldt tirsdag med cirka 4 pct., hvilket ifølge Standard & Poor's var det største nogensinde på dagen for en præsidentindsættelse.

Men onsdag begyndte investorerne at samle billige aktier op igen - først og fremmest de lavt vurderede finansaktier og IBM, der kom med et kvartalsregnskab, der lå i den øvre ende af analytikernes estimater.

Dow Jones Industrials-indekset steg onsdag 3,51 pct., mens Nasdaq og S&P 500 sluttede hhv. 4,60 pct. og 4,35 pct. højere.

Med til at trække fremgangen var også USAs nye finansminister Timothy Geithner, som bekræftede, at der er behov for faste håndgreb for at bremse den økonomiske nedtur, og at han vil arbejde for at forbedre bankredningsplanen på 700 milliarder dollars.

Blandt dagens højdespringere var IBM, der steg 10 pct. på kvartalsregnskabet. IT-giganten Apple steg 4 pct. forud for sit kvartalsregnskab, og Ericsson steg 15 pct. på nyheden om, at mobilproducenten vil skære 5.000 job væk for at tilpasse sig den globale øknomiske nedtur.

På negativsiden kostede det General Motors-aktien et fald på 8 pct., at Toyota nu er den største bilproducent i verden. GMs bilsalg faldt således med 10,8 pct. sidste år, og dermed solgte GM 610.000 færre biler end den japanske konkurrent.