Wall Street tøver trods positive nøgletal

Et sæt positive nøgletal for både det amerikanske arbejdsmarked og landets vækst som helhed onsdag har ikke tændt op under optimismen blandt aktiehandlerne på Wall Street.

Et sæt positive nøgletal for både det amerikanske arbejdsmarked og landets vækst som helhed onsdag har ikke tændt op under optimismen blandt aktiehandlerne på Wall Street.

De tre toneangivende indeks, S&P 500, Dow Jones og Nasdaq, lægger alle an til at åbne med ingen eller meget lille fremgang i onsdagens handel, der starter klokken 15.30 dansk tid, til trods for de gode makroøkonomiske indikationer.

Først viste den private ADP-beskæftigelsesrapport over det private amerikanske jobmarked en stigning på 237.000 job i august, hvilket var en hel del bedre end ventet og lover godt for den officielle arbejdsmarkedsrapport fredag.

Økonomerne havde ifølge Bloomberg News i gennemsnit ventet en stigning på 185.000 job i ADP-tallene efter en stigning på 201.000 i juli - det tal blev i øvrigt oprevideret med 23.000 fra første opgørelse.

Kort efter viste den amerikanske vækst sig at køre i højere tempo end generelt forventet. BNP-væksten i andet kvartal var på 3,0 pct., viser en ny opgørelse, hvilket både er en oprevidering fra en vækstrate på 2,6 pct. i den første opgørelse og samtidig bedre end markedets konsensusbud på 2,7 pct. ifølge Bloomberg.

Tallene har dog næsten ikke påvirket handelen med futures, som er et redskab, der tillader investorer at satse på den fremtidige indeksudvikling på aktiemarkedet.

Blandt enkeltaktierne står Bank of America til en lille fremgang, efter at Warren Buffetts investeringsselskab, Berkshire Hathaway har udnyttet en option til at blive bankens største aktionær. Den stiger 0,6 pct. i formarkedet.

/ritzau/FINANS